Про компанію

На що звернути увагу при виборі грунтообробної та посівної техніки?

Тип грунту. Грунти, що відрізняються за своїм гранулометричним складом, вимагають різний підбір ґрунтообробної та посівної техніки. При проведенні безвідвальної технології обробки на легких ґрунтах можна використовувати невелику тягу в 23 кінські сили (на метр ширини захвату), а на важких - 30-35 к.с.

Контурність і розмір полів, умови перегонів. Широкозахватні знаряддя недоцільно використовувати на малих площах полів і при складному контурі - вони можуть створити проблеми на перегонах (особливо при необхідності виїзду на дороги загального користування). Оптимальна ширина захвату залежить від площі поля.

Рельєф місцевості. На складному рельєфі (тим більше при наявності частих мікронерівностей) краще використовувати анкерні сівалки з незалежною підвіскою.

Погодні умови на час проведення сівби. Якщо доводиться сіяти в перезволожений грунт, краще використовувати культиваторні або анкерні сівалки, які відрізняються високою прохідністю. А на сухих ґрунтах - дискові.


Норма висіву. Щоб забезпечити посів заданої норми, потрібно:

  • правильно підібрати і налаштувати висіваючий апарат (для цього необхідно врахувати швидкість руху агрегату і кількість посівного матеріалу на одиницю площі);

  • стаціонарно встановити задану норму висіву;

  • уточнити отримані результати безпосередньо в полі з урахуванням пробуксовки коліс, якщо привід висівних апаратів здійснюється від опорного колеса;

  • пам'ятати, що при використанні агрегатів і сівалок з пневматичною системою, висів здійснюється тільки після того, як агрегат або сівалка проїде кілька метрів;

  • відключати висіваючі апарати на поворотних смугах;

  • користуватися маркеруючими пристроями, які дозволяють витримати ширину стикових міжрядь.

Компанія «Цеппелін Україна» - лідер у продажу посівної і грунтообробної техніки. У нас можна купити посівну техніку тільки найнадійніших виробників. Ознайомтеся з технікою в розділі Посівна і грунтообробна техніка. За допомогою та консультаціями звертайтеся за номером: 0 800 300 350.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин