Про компанію

Підготовка техніки до зимової консервації. Частина 2

У Частині 1 ми розглянули 7 універсальних правил по підготовці техніки до міжсезоння. Сьогодні мова піде про те, як підготувати до зимової консервації грунтообробну техніку і обприскувачі:

Для консервації грунтообробної техніки необхідно дотримуватися всіх названих вище рекомендацій, але особливу увагу слід приділити мінімізації навантаження на колеса і догляду за непофарбованими поверхнями:

  1. Раму обладнання необхідно встановити на спеціальні опори. Це допоможе уникнути деформації покришок і збільшеного навантаження на колеса.

  2. Щоб уникнути корозії і окислення робочого обладнання (диски, лапи, культиватори, диски сошників та ін.) поверхню інструментів слід змастити спеціальними речовинами для захисту від окислення.

Якщо мова йде про комбайни, в зоні ризику гумові деталі, ланцюги приводу, електронні компоненти, гідравліка. Правильне зберігання техніки дозволить істотно продовжити період експлуатації, мінімізувати відмови і підвищити ефективність роботи в наступному сезоні.

Для зимового зберігання обприскувачів особливу увагу слід приділити системі обприскування. До початку морозів слід зробити наступне:

  1. Провести промивку всього контуру.

  2. Злити рідину з бака, промити його.

  3. Злити контур рідини, але стежте, щоб насос не працював довго без води.

  4. Перевірити всі клапани насоса, фільтрів і шлангів.

  5. Включити розпорошення для подачі охолоджуючої рідини на штангу. Коли рідина дійде до розпилювачів, зупинити зрошення.

  6. Змастити шарніри, нанести консистентне масло на штоки циліндрів.


Зверніть увагу, компанія Цеппелін Україна пропонує сервісну акцію: огляд і діагностику обприскувачів Berthoud за вигідною ціною. Деталі: https://goo.gl/4GTk9I.

При правильному зберіганні, для введення техніки в експлуатацію на початку нового сезону не буде потрібно спеціальне обслуговування. Досить перевірити акумулятор, підтягнути паски, переконатися в наявності мастила у вузлах тертя і оцінити рівень масла. Це допоможе виявити негерметичні вузли і усунути течі до того, як це стане причиною дорогого ремонту.

Для правильної зимової консервації сільськогосподарської техніки можна скористатися кваліфікованою допомогою компанії "Цеппелін Україна". Сервісні фахівці не тільки допоможуть впоратися з базовим комплексом технічних операцій підготовки техніки до зберігання, але і зможуть діагностувати всі можливі поломки на ранньому етапі.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин