Про компанію

Raptor 4240 - елітний французький красень на Полтавщині

Ефективний партнер для максимального підвищення рентабельності. Так фахівці компанії «Цеппелін Україна» характеризують самохідний обприскувач Raptor 4240 виробництва Berthoud (Франція), який підкорював агровиробників під час нещодавньої демонстрації на полях АОПП «Великосорочинське» Миргородського району Полтавської області. Кожен із присутніх мав можливість не лише ознайомитися з перевагами даного виду техніки, а й відчути драйв від керування елітним французьким красенем.

«Супер! - ділиться своїми враженнями від випробування в роботі обприскувача агроном ТОВ «Октан» (Зіньківський район) Іван Шубін. - По-перше техніка вражає своїм дизайном, комфортом, а головне – технічними характеристиками. Для агрономів що важливо? Якісне, рівномірне розпилення препаратів на полях. Під час випробування обприскувача я переконався, що з Raptor 4240 це можливо. А погляньте на кукурудзяні лани після так званої обробки: рослини стоять не пошкоджені технікою, хоча й мають досить солідну висоту».



Обприскувач повинен захищати врожай аграріїв, а не наносити йому шкоду

Таким є основний меседж компанії Berthoud, яка впродовж понад століття займається виробництвом техніки для здійснення обприскування, а отже по праву вважається світовим лідером у цьому напрямку. Фахівці компанії «Цеппелін Україна» переконують в тому, що сільгосптехніка Berthoud є кращою на сьогодні технікою, яка призначена для обробки полів рідкими добривами та іншими необхідними для сільськогосподарських культур речовинами. Таким чином за допомогою обприскувача агровиробники зможуть повністю убезпечити свої посіви від різного роду шкідників і несприятливих погодних умов.


«Конструкція шасі і всієї ходової частини забезпечує рух обприскувача Raptor по полю таким чином, щоб звести до мінімуму механічне пошкодження рослин під час виробничого процесу, - говорить менеджер з розвитку нових напрямків компанії «Цеппелін Україна» Віталій Мердух. - Досить широка поворотна рама, яка виконана із сталевого профілю, забезпечить хорошу стійкість агрегату зважаючи на будь-які складності рельєфів. Крім того дозволяє виконувати рух таким чином, що задні колеса повторюють траєкторію передніх, цим самим забезпечуючи мінімальний радіус розвороту 4,5 м. Колеса в стандартній комплектації передбачені досить вузькі, щоб потрапляти безпосередньо в центр міжрядь, уберігаючи культури від витоптування.

Варта уваги й конструкція стійки колеса – в неї вбудовані гідромотори, а вся гідравліка заведена за стійку. Все це запобігає пошкодженню сільськогосподарських культур. Додам, що в стандартній комплектації пропонується механічне регулювання колії. Тобто в тому разі, коли виникає необхідність змінювати колію частіше – наприклад у сівозміні присутні різні культури з різною шириною міжрядь – в обприскувачі передбачено її гідравлічне розсування».

Надійність, висока продуктивність і простота в експлуатації

Ці характеристики вирізняють обприскувачі Berthoud з-поміж інших і, власне, стають ключовими при купівлі даного агрегату. У компанії «Цеппелін Україна» наголошують, що з його придбанням агровиробники зможуть досягнути ефективних результатів у процесі вирощування різних сільськогосподарських культур і, відповідно, підвищити рентабельність.


«Оснащений обприскувач двигуном Deutz потужністю 270 к. с., який може використовуватися і в режимі ЕКО, що дає можливість при відповідній, заданій оператором швидкості руху, забезпечити економію пального, - продовжує Віталій Мердух. - Крім того двигун підлаштовується під швидкість трансмісії, тому не треба робити максимальні оберти для роботи насосу, адже їх підбере сам двигун. Важливо, що техніка оснащена високим гідравлічно змінним кліренсом від 1,25 м до 1,80 м, що забезпечить обробіток рослин на будь-яких фазах росту і впродовж усього періоду вирощування врожаю. Це особливо актуально при нинішніх нестабільних кліматичних умовах сьогодення».

З усією уважністю розглядає обприскувач Raptor 4240 заступник директора з рослинництва компанії «Укрлендфармінг» (Гадяцький район) Микола Маценко.

«На аграрному ринку постійно з’являються все нові й нові рішення, без яких агровиробнику сьогодні не обійтися. Тому цікаво ознайомитися із представленим обприскувачем, почути від фахівців про його переваги й на власні очі побачити як він працює в полі, - ділиться своїми думками чоловік. - А техніка дійсно достойна. Перевагою вважаю наявний високий кліренс, який іде в комплектації агрегату, а отже не треба додатково витрачатися для його придбання».


Окремої уваги заслуговує штанга Axiale. Вона, завдяки конструктивним особливостям, прекрасно реагує на зміни нахилів ділянки без втручання оператора, а система захисту, якою оснащена, дозволяє пом’якшувати удари під час руху по різноманітних нерівностях. При примусовому нахилі штанга сама себе поверне у потрібне положення й продовжуватиме роботу з високим рівнем стабілізації.

Ну а серцем обприскувача, безумовно, є його насос, що забезпечує високу продуктивність. Він двосекційний, центробіжний, а головне не вимагає до себе посиленої уваги.

Коли керування стає задоволенням

Належний рівень захисту робочого місця оператора від розпилювання препаратів і максимальна автоматизація засобів контролю над процесом сприяє високій продуктивності роботі оператора. Так, кабіна має високий рівень герметичності, укомплектована фільтрами на активованому вугіллі. Прекрасний панорамний огляд дає можливість бачити оператору колеса агрегату та безпосередньо направлення руху. Під рукою знаходиться підлокітник і термінал управління, що значно полегшує керування обприскувачем.

   

«Обприскувач оснащений усім необхідним, легкий в управління, а простора кабіна вражає широкою оглядовістю, - коментує заступник директора ТОВ «АФ «1 Травня» (Новосанжарський район) Іван Дудник, який щойно проїхався кукурудзяними полями за кермом обприскувача. - Оператору досить комфортно працювати за рахунок наявного клімат-контролю, зручного сидіння. А чого тільки варта штанга! Вдало сконструйована, вона не боїться високих швидкостей, маневрів і розворотів. Словом, техніка відповідає усім вимогам, які ставить сьогодні сучасний агровиробник».

Компанія «Цеппелін Україна» пропонує широкий ряд моделей як самохідних, так і причіпних обприскувачів компанії Berthoud застосування яких дозволить у короткі терміни провести ефективну обробку полів.

«Ми прагнемо до довгострокового співробітництва, тому обов’язковою складовою співпраці з клієнтом є сервісне обслуговування не тільки в гарантійний період, але і по його завершенню, аж до закінчення терміну експлуатації техніки»,, - резюмував Віталій Мердух.

Марина Бабич

Фото Наталії Шпак


Самохідний обприскувач BERTHOUD RAPTOR 4240 – це ідеальне рішення для господарств, яким потрібні обсяги та швидкість. Повний привід, потужність двигуна 270 к.с., легка вага в своєму класі забезпечують безперебійну роботу навіть на дуже багнистому ґрунті й при роботі на схилах. У даній моделі можливо зменшення штанги до 24 м. Також можливі варіанти постійного кліренсу 105, 125, 140 і 160 см.

Обприскувачі BERTHOUD: точність, простота, надійність!

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин