Про компанію

Challenger: історія з моменту заснування до наших днів


Історія Challenger починається в 1890 році, коли до двох винахідників з Америки прийшла ідея створення сільськогосподарської машини на паровій тязі. Спочатку Даніель Бест побудував перший трактор з паровим двигуном, але той виявився настільки важким, що просто не міг працювати в умовах м'якого грунту. Тоді його колега Бенжамін Холт знайшов очевидне рішення проблеми - замінити колеса гусеничної ходової частиною і тим самим знизити тиск машини на грунт.

Вже в 1904 році були завершені успішні випробування удосконаленої машини, після чого Холт реєструє бренд Caterpillar (англ. - гусениця), під яким починає випуск машин у своїй компанії. У 1909 на гусеничні трактори починають встановлювати бензинові двигуни, що стає справжнім проривом для компанії Холта. З появою бензинових двигунів Кларенс Бест (син Даніеля) починає встановлювати їх на колісні трактори та організовує власне виробництво. А в 1925 в результаті об'єднання двох компаній народжується Caterpillar Tractor Company.

Час йшов, і з науково-технічним прогресом постійно вдосконалювалися і трактори, що випускаються на виробництві Caterpillar Tractor Company, але справжній прорив відбувся в 1987 році. Зусиллями компанії був спроектований і побудований високошвидкісний трактор з гусеничною ходовою частиною, а виробник реєструє нову торгову марку Challenger, яка в короткі терміни завоювала популярність і світове визнання.



З того часу, асортимент спеціалізованої техніки, що виготовляється під брендом Challenger зазнав істотного розширення. До гусеничних тракторів спочатку приєдналися колісні машини, а після зернозбиральні комбайни, обприскувачі, розкидачі добрив, кормозаготівельні машини і широкий модельний ряд різного навісного устаткування і грунтообробних агрегатів. Сьогодні торгова марка Challenger об'єднує кращі зразки техніки для сільського господарства, серед яких є рішення, як для дрібних ферм, так і для найбільших агропромислових корпорацій, здатні задовольнити найвишуканіші вимоги замовників.

Висока функціональність, продуктивність і надійність машин Challenger неодноразово підтверджена експлуатацією. А в планах Challenger подальший розвиток і вдосконалення техніки, що випускається, яка вже сьогодні задає нові стандарти в своїй галузі.
до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин