Про компанію

Демонстрація техніки на передпосівному обробітку ґрунту на Чернігівщині

На початку квітня асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) проводила Дні агротехнологій на полях Чернігівщини. Аграрії зібрали більше десяти виробників техніки для демонстрації передпосівного обробітку ґрунту. Агрегати показали себе в роботі перед кількома сотнями учасників.

Компанія Цеппелін Україна надала для демонстрації трактор Fendt 724 Vario, трактор Fendt 936 Vario і дискову борону Challenger 1435. Якісно зоране з осені поле після кукурудзи для демонстрації можливостей агрегатів надала компанія ІМК.


Техніка від Цеппелін Україна впоралася з усіма завданнями на «відмінно». Оцінюючи результати роботи агрегатів, заступник директора з наукової роботи та випробувальної діяльності УкрНДІПВТ - Віктор Погорілий, зазначив, що були продемонстровані як традиційні методи передпосівного обробітку, так і нові, сучасні тенденції, зокрема, з використанням дискових робочих органів.

Більшість учасників демонстрації - співробітники агропідприємств України. На думку організаторів - саме керівники середньої ланки повинні впливати на рішення про придбання техніки для господарства. Тому і захід символічний: кабінетне спілкування відтепер буде доповнюватися польовий практикою.

«У минулому сезоні, перш ніж купити для себе трактори, ми в одному з господарств зібрали десяток виробників і подивилися на їх можливості, - розповів операційний директор ІМК Олександр Вержиховський. - В результаті, прийняли зважене, аргументоване рішення».

Агрономи зазначають, що заходи такого формату допомагають зібрати аргументи, за допомогою яких можна переконувати власників агропідприємств щодо вибору конкретної техніки. А ще наголошують на необхідності проведення таких демонстрацій на інших етапах обробки ґрунту.


«Так, це був тільки початок серії демопоказов техніки, - відповідає генеральний директор УКАБ - Тарас Висоцький. - Асоціація буде збирати кращі агрегати і на інших етапах виробництва, щоб охопити весь сезон і таким чином повніше продемонструвати можливості для вибору аграріїв під різні умови і технології. Попередньо запланована серія заходів з демонстрації передових технологій, таких як посів соняшнику (20 квітня), внесення засобів захисту рослин (липень), оранка і прибирання (вересень-жовтень)».

В цілому, демонстрації техніки оцінювалися по 4 показниками: дотримання глибини ± 1 см, гребнистість не більше 2 см, розмір грудок на поверхні, до 80% не більше 1 см, ґрунт в розрізі (канавки на підошві, менші грудочки над посівним ложем).

Джерело: онлайн-ресурс інформації про агропромисловий комплекс України - AgroPortal.ua

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин