Про компанію

Fendt Grip Assistant – рішення для управління тиском в шинах і масою баласту

Від величини тиску в шинах та експлуатаційної маси трактора залежать техніко-експлуатаційні характеристики машини, а значить і ефективність її використання. Саме тому виробники тракторів Fendt особливу увагу при створенні нової техніки приділяють даними аспектам. Новітня система Fendt Grip Assistant розроблена спеціально для використання на тракторах Fendt +1000 Vario і залежно від умов експлуатації забезпечує правильний вибір величини тиску в шинах і ваги використовуваного баласту, для досягнення необхідних тягових характеристик при мінімальному споживанні палива.


Практичні дослідження показали, що через нестачу інформації про величину динамічних навантажень, в переважній більшості випадків баласт на трактори встановлюється «із запасом». У підсумку надлишкова маса трактора не тільки призводить до різкого збільшення витрати палива, але й до надмірного ущільнення грунту, що негативно позначається на врожайності. У той же час вибір величини тиску в шинах трактора вибирається «по старинці» за допомогою узагальнених зведених таблиць. В результаті чого навіть досвідчені оператори часто при виборі налаштувань далекі від оптимальних параметрів, що не дозволяє використовувати потенціал техніки по максимуму.


Запропоноване компанією AGCO рішення Fendt Grip Assistant представляє собою інтегровану в Vario Terminal інтелектуальну систему, яка виключно швидко і точно вказує оператору оптимальні значення параметрів. Від оператора потрібно лише вказати такі дані, як тип використовуваного зчіпного пристрою, ступінь тяжкості умов експлуатації, розмір і виробник шин, а також тип вживаного навісного обладнання. Після цього система Fendt Grip Assistant на основі даних динамічного моделювання і накопиченої бази даних швидко визначає оптимальні параметри.


Система передбачає два режими роботи для швидкої зміни настройок: Speed Select і Ballast Select. У першому випадку в залежності від швидкості роботи визначається оптимальний баласт і тиск в шинах, що може бути відкориговано оператором за допомогою системи регулювання тиску. Другий режим призначений для випадків, коли на трактор вже встановлено певний баласт і система з його урахуванням визначає величину оптимального тиску в шинах.

Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі техніка Fendt.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин