Про компанію

Інструкція для операторів з щоденного обслуговування спецтехніки

Компанія Цеппелін Україна піклується про клієнтів на кожному етапі співробітництва. Для нас важливо, щоб техніка, яка використовується на вашому підприємстві працювала з максимальною ефективністю. Ми хочемо, щоб кожна машина залишалася продуктивною протягом усього терміну експлуатації. Саме тому пропонуємо вашій увазі Інструкцію з щозмінного обслуговування аграрної спецтехніки для операторів, яка допоможе уникнути позапланових простоїв і передчасного виходу техніки з ладу.

 

Нижче наведені загальні правила. Дізнатися більше можна із Інструкції з експлуатації та технічного обслуговування.

  1. Переконайтеся у відсутності ненормальних шумів і стуку в агрегатах силової передачі і ходової системи.

  2. Перевірте роботу контрольних приладів, приладів освітлення і світлової сигналізації, звукового сигналу і механізмів управління трактором.

  3. Прослухайте двигун і перевірте роботу гідравлічної системи. Перевірте на слух роботу реактивної масляної центрифуги відразу після зупинки двигуна.

  4. Очистіть трактор від пилу і бруду, перевірте стан зовнішніх кріплень вузлів трактора.

  5. Переконайтеся у відсутності течі палива, масла, електроліту і охолоджуючої рідини.

  6. Усуньте всі несправності, виявлені під час огляду.

  7. Долийте відстояне або відфільтроване паливо в бак основного двигуна і при необхідності - у бак пускового двигуна або пускового пристрою.

  8. Перевірте рівень масла і при необхідності долийте його в картер основного двигуна, корпус паливного насоса і корпус регулятора числа оборотів основного двигуна.

  9. Перевірте рівень охолоджуючої рідини в радіаторі і при необхідності долийте.

  10. При роботі трактора в особливо пилових умовах перевірте і при необхідності очистіть захисну сітку радіатора або вентилятора; через кожні три зміни прочищайте отвори повітрозабірника і щілини автоматичного сухого пиловіддільника; очищайте і промивайте пилозбірник; замінюйте масло в піддоні і промивайте касети циклонного очисника повітря.

  11. Під час роботи стежте за тиском масла, палива, температурою води і масла, а також кольором вихлопних газів. У колісних тракторів додатково перевірте стан шин.


Пам’ятайте, будь-які видимі дефекти можуть стати серйозною перешкодою для роботи і причиною виробничих травм, тому підлягають обов’язковому усуненню!


до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин