Про компанію

Випробування посівного комплексу Bourgault 3710-40

Випробування посівного комплексу Bourgault 3710-40

У вересні цього року в селі Павлиш Кіровоградської області, компанія «Цеппелін Україна» проводила демонстрацію техніки, яка більше відома як «Дні поля». Учасники змогли оцінити роботу сівалки Bourgault 3710-40 з бункером 6280 (докладний опис моделі на сайті).

«Дні поля» проходили в господарстві «Верес», загальна площа якого становить 11000 га. Господарство перейшло на технологію но-тілл (no-till - система нульового обробітку грунту) близько 5 років тому, що і надало можливість продемонструвати можливості техніки компанією Цепелін з посіву озимої пшениці по стерні.

Мінеральні добрива внаслідок не дуже якісного зберігання формували великі грудки, ці грудки доводилося розбивати кожен раз при завантаженні добрива в бункер, що збільшувало час посіву.

Тим часом в ході посіву було пройдено кілька етапів:

  • Був обраний трактор недостатньої потужністі для даної сівалки (306 к.с., тоді як рекомендовано 340 к.с.), як підсумок - швидкість посіву 6 км на годину і пробуксовка трактора. Зі свого боку ми рекомендували клієнту для даного посівного фону з сівалкою Bourgault 3710-40 (6280) посівну швидкість 12 км на годину, але, на жаль, у клієнта не було можливості використовувати більш потужний трактор, тому посівний комплекс працював всього лише на 50% своєю продуктивністю.
  • Глибина посіву - близько 5 см. Під час посіву грунт був вологим, починаючи від глибини 1,5 см, тобто проблем з вологою не було. Стерня була відносно сухий - диски сівалки спокійно розрізали її, формувалося дуже якісне посівне ложе. Насіння лягали рівномірно, плуга і семяпроводи не забивав, і що дуже важливо, не було накидання грунту на рядки (таке трапляється якщо посів йде не по стерні, а по м'якій, обробленої грунті).
  • Спочатку клієнт сильно зменшив тиск на прикатуючі колеса (було побоювання, що при сильному накоченні насіння не проб'ються крізь пятисантиметровий шар ущільненого ґрунту і не зійдуть). Внаслідок слабкого тиску ковзанок на грунт залишалися дірки - прорізи від дисків (насіння не були утрамбовані). У разі відсутності вологи такий посів буде неприйнятний тому волога піде з зяючих дірок і насіння може засохнути. Ми ж рекомендували збільшити тиск на катки, тим самим закрити дірки і більш щільно утрамбувати насіння.
Як підсумок, через 10-14 днів з'явилися сходи - сильні і рівномірні. Клієнт залишився дуже задоволений посівом, і придбав дану сівалку. Більш того, на наступний рік планується закупівля ще трьох таких же посівних комплексів.

У господарстві «Верес» були створені ідеальні умови для роботи даного посівного комплексу, і посівний комплекс відмінно впорався зі своїм завданням, а можливість збільшення продуктивності посіву в 2 рази можна забезпечити, використовуючи більш потужні одиниці тракторів.
 
Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі BOURGAULT.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин