Про компанію

Історія Massey Ferguson

Історія Massey Ferguson почалася в 1847 році, в одному канадському містечку (Ньюкасл). Підприємство було засноване підприємцем-початківцем Д. Массі і мало ще незнайому нікому назву Newcastle Foundry. Компанія зайнялася конструюванням і компонуванням механізованих комбайнів, застосовуючи в своєму виробництві деталі і механізми з США, але пізніше перейшла на власне автономне машиновиробництво.

У 1879 році управління фірмою переходить в руки Харта Массі (сина Деніела Массі). Під його керівництвом підприємство розширює асортимент продукції, що виготовляється і перебазується в Торонто, де стає одним з основних роботодавців. Через рік підприємство досягло нових висот і змогло вийти на міжнародний ринок сільськогосподарської техніки.

У 1991 компанія зливається з двома великими конгломератами A. Harris і Son & Co. Ltd, в результаті чого утворилася нова компанія, що одержала назву Massey-Harris Co.

Концерн став найбільшим постачальником аграрної техніки Британії. Massey-Harris розширює свою виробничу лінійку і налагоджує випуск велосипедів.

У 1910 році до MН приєднується американська фірма Johnson Harvester Co, що дозволило компанії назватися одним з перших мультинаціональних підприємств Канади.

У цей період модельний ряд включав в себе такі моделі як: GP, Pacemaker, Pony, Massey-Harris 20, Massey-Harris 101 та ін.

З того ж року компанія приймає рішення перейти на виробництво сільськогосподарських тракторів з використанням бензинового двигуна. Протягом 10 років компанія змогла досягти успіху в експлуатації своїх бензинових силових агрегатів. У 1930 році фірма представляє перший самохідний комбайн свого виробництва.

За всю історію свого існування, компанія зробила безліч революційних винаходів в своїй галузі (виробництво 4-х колісних тракторів, використання парового двигуна та ін.)

Всі діти Харта активно брали участь в бізнесі свого батька і, згодом, зайняли своє почесне місце верховенства компанією. Однак вони представляли собою останнє покоління родини, які брали участь у сімейній справі - нащадки Массі взяли рішення не брати кермо влади в свої руки, а вирішили випробувати свої сили в політиці, кінематографі та інших галузях, що не мають відношення до виробництва сільськогосподарської техніки. Деякі з них досягли значного визнання в своїй справі.

1953 рік ознаменувався для компанії об'єднанням з Ferguson Company. Компанія отримує свою нову назву - Massey-Harris-Ferguson. А через п'ять років підприємство знаходить свою нинішню, знайому всім назву.

Компанія збирає воєдино дві виробничі лінії і дилерські мережі. Завдяки одній з культових рекламних кампаній Massey Ferguson знаходить свій новий і впізнаваний символ: оптимістична пісня з впізнаваним мотивом: «Massey-Ferguson kind of a man». Однак медіа успіх не був запорукою стійкого фінансового стану, який залишав бажати кращого. Фірмі доводилося боротися за своє місце на міжнародному ринку, оскільки конкуренція зростала щомісяця.

У 1955 прийнято рішення про придбання австралійської компанії Australian H.V. McKay, яка виробляла всесвітньо відомий бренд Sunshine. Ще з 1930 року компанія була офіційним дилером техніки Massey на всьому Австралійському континенті. Наступним придбанням стала компанія Landini, Італія. У 1959 році Massey-Harris стала одноосібним власником акцій компанії. За допомогою схем Landini було сконструйовано велику кількість виробленої техніки.

У 70-х роках президентське крісло компанії Massey-Ferguson займає К. Блек. В кінці десятиліття виробничі сили переноситься в штат Онтаріо, в Брантфорд. У 1978 році компанія представляє першу електронну систему на тракторах.

У 1981 році Блек жертвує частину своїх акцій, для виплати працівникам заводів чверті мільярда боргу по зарплаті.

До 1992 року компанія Massey-Ferguson входила до складу концерну Fermec, який був придбаний J.I.Case в 1997 році. Незважаючи на фінансові та виробничі труднощі, компанія реалізовувала на 25% більше продукції, ніж основні конкуренти.

На сьогоднішній день Massey-Ferguson виробляє трактори наступних серій: 8600 (обмежений випуск), 5400 (обмежений випуск), 5600, 6600, 7700 і 8700.

У червні 2012 року філія Agco в місті Джексон, штат Міннесота, була розширена, для початку виробництва Massey Ferguson та порівнянних моделей AGCO "Челленджер" для північноамериканського ринку.

Легендарне підприємство знало злети і падіння, однак, і зараз Massey-Ferguson залишається еталонною візитівкою якісних тракторів, комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки. Традиції, пронесені десятиліттями, і грамотне керівництво компанією - це запорука успіху Massey-Ferguson.

Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі техніка Massey Ferguson.


до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин