Про компанію

Як знизити ризики в умовах дефіциту енергії та енергоносіїв


В умовах кризової ситуації у вітчизняній енергетичній галузі дочірнє підприємство німецького концерну Zeppelin (Цеппелін) розробило рішення, яке дозволяє оперативно і ефективно забезпечити резервним електроживленням великі підприємства та об'єкти інфраструктури.

Дане рішення передбачає розробку і реалізацію проектів оренди великих (20 МВт і більше) резервних електрогенераторних комплексів модульного виконання. Дана модель дозволяє забезпечити резервним електропостачанням промислові підприємства, житлові комплекси і громадські будівлі, уникаючи при цьому значних капітальних витрат.

За словами керівника департаменту силових установок компанії «Цеппелін Україна» Роберта Лавінюкова, необхідність в подібних рішеннях з'явилася, коли стало очевидним, що в умовах дефіциту природного газу споживачі будуть змушені активно замінювати централізоване теплопостачання електричним обігрівом. Це неминуче спричинить підвищення навантаження на мережі та призведе до зниження надійності.

«Уже в липні поточного року ми стали отримувати запити про можливості тимчасових рішень для забезпечення резервним електропостачанням протягом майбутнього опалювального періоду. При цьому, загальна потужність споживання, для яких необхідно розробити рішення, в окремих випадках становить до 40 МВт », - повідомив Роберт Лавінюков.


Орендні енергетичні модулі (одиничною потужністю 1000 - 2500 кВА) компонуються на базі дизель-генераторних установок Caterpillar – агрегатів, що володіють найбільшою ефективністю при тривалій експлуатації в складних умовах, а також забезпечують найвищий ступінь надійності при виробленні електроенергії. Комплектація модулів дозволяє забезпечувати їх приєднання не тільки в ізольованому режимі, але і паралельно із зовнішньою мережею. Таким чином, обладнання може не просто замістити зовнішнє електропостачання при його відключення, а підтримати життєдіяльність підприємств, об'єктів інфраструктури та цілих житлових кварталів в моменти пікового споживання або нестачі споживаної потужності з мережі.

Особливо хочеться звернути увагу, що хоча реалізація подібних орендних рішень здійснюється набагато швидше, ніж будівництво стаціонарних об'єктів, доставка і монтаж обладнання займають термін до кількох місяців. Крім того, парк орендних генераторних агрегатів великої потужності обмежений і може бути затребуваний в будь-якій точці світу. Таким чином, для того, щоб скористатися послугою оренди, потрібно завчасно опрацювати технічні деталі розміщення і підключення модулів. Інженери компанії «Цеппелін Україна» готові надати всю необхідну допомогу та консультаційну підтримку в цій роботі.

Довідкова інформація:
Компанія «Цеппелін Україна» - представництво всесвітньо відомого концерну Zeppelin GmbH. В Україні компанія працює з 1998 року. Займається поставками промислової, сільськогосподарської, будівельної, гірничодобувної техніки і генераторних установок легендарної торгової марки Caterpillar®.



до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин