Про компанію

Massey Ferguson відзначив 70 річницю випуску «Маленького сірого Ферджі»

У липні 1946 року вийшов у світ виключно успішний трактор Massey Ferguson ТЕ-20. Перший екземпляр, ніжно прозваний «Маленький сірий Ферджі», зійшов з конвеєра в Ковентрі, Великобританія.


ТЕ-20 - дітище Гаррі Фергюсона - інженера і винахідника, одного із засновників сучасного світового бренду - MF. Причина його приголомшуючого успіху - це технологія, пізніше названа як «Ferguson System». Геніальний Гаррі Фергюсон розробив трьохточкову систему навішування додаткового обладнання. Принцип системи полягав в двох точках, в яких зчіпний пристрій шарнірно з’єднувався з машиною. Зчіпний пристрій являв собою систему важелів і гідроциліндр. Все це кріпилось до третьої точки і здійсювалось успішне управління.

Така система відрізнялася легкою роз'ємністю, що дозволяло використовувати велику кількість навісного обладнання, і простотою управління. Також відпала потреба в працівнику, завданням якого було керувати причіпною машиною. Тепер всі роботи міг виконувати безпосередньо сам тракторист. Задній міст отримував посилене навантаження, що забезпечувало краще зчеплення з ґрунтом; безпеку при попаданні перешкод в землі. «Ferguson System» - визнана однією з найбільш важливих розробок ХХ століття.

  

Важливою особливістю моделі ТЕ-20 є також можливість застосовувати двигуни під різні палива. У післявоєнних умовах дефіциту бензину, це було ключем до успіху нового трактора. Модель полюбилася фермерам за можливість механізувати свої землеробські роботи за доступною ціною. ТЕ-20 неймовірно легкий і невеликий, всього 20 к.с. забезпечували низькі експлуатаційні витрати.

Всього, з початку виробництва ТЕ-20, було продано понад 520 000 екземплярів! Це число побило всі рекорди продажів сільськогосподарської техніки. Зараз цю модель можна зустріти на фермах Сполученого Королівства (передану у спадок синам-фермерам), а також в приватних колекціях любителів техніки.

70й ювілей ТЕ-20 надихнув компанію Massey Ferguson на створення виставки транспорту і на відкриття бронзової скульптури Гаррі Фергюсона в Herbert Art Gallery & Museum в Ковентрі.

  

Прогрес не стоїть на місці. Інженери Massey Ferguson розробляють нові технології і випускають нові, інноваційні машини. Останньою новинкою світового виробника є зернозбиральний комбайн MF Т7, який був представлений на виставці «АГРО 2016» в червні.

Ознайомитися з усією лінійкою техніки відомого бренду ви можете в розділі техніка MASSEY FERGUSON.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин