Про компанію

На які характеристики слід звертати увагу при роботі на тракторі Fendt 700 Vario?

На які характеристики слід звертати увагу при роботі на тракторі Fendt 700 Vario?

Далеко не всі трактори можуть похвалитися такою затребуваністю, як машини Fendt лінійки 700, які відрізняються вражаючою надійністю та продуктивністю. Є багато прикладів ефективної експлуатації даної техніки, яка справляється зі своїми завданнями на ура при наявності вироблення понад 20000 годин.

Трактори Fendt оснащені модернізованим двигуном Deutz та безступінчастою трансмісією Fendt Vario, які врази збільшують ключові характеристики. Однак, не зважаючи на відмінні критерії якості для збереження їх належного стану потрібно своєчасно здійснювати ТО.

Професіонали відзначають такі характеристики, на які важливо звертати увагу в процесі роботи машин Fendt серії 700:

  • Уникайте роботи на високих оборотах

Функціонування двигуна на підвищеній частоті обертання колінчастого вала може посприяти ряду небажаних наслідків. Щоб запобігти ймовірним випадкам, необхідно уникати збільшення частоти понад 2600 об/хв.

  • Своєчасно міняйте мастило

Виробник заявляє, що періодичність заміни мастила становить 500 годин. Однак досвідчені фахівці радять робити це не рідше ніж, через 250 годин. Це дозволить двигуну працювати на чистому мастилі, що гарантує ефективне змащування всіх поверхонь.

  • Контролюйте появу сажі в бічній частині двигуна

У разі виникнення сажі в бічній частині двигуна, це вказує на вихід з ладу певних болтів випускного колектора. Зазвичай їх вилучення не доставляє труднощів. Все виконується за допомогою стрижневих екстракторів.

  • Контролюйте справність підшипників вентилятора

Підшипники вентилятора здатні з часом виходити з ладу. Відсутність люфту в процесі прокручування вентилятора говорить про справність. Зміна підшипників в цілому не витратна справа. Після цього вони готові опрацювати близько 6000 годин. Але якщо ігнорувати руйнування підшипників, це може привести до більш серйозної поломки – виходу з ладу радіатора або інших його складових.

На які характеристики слід звертати увагу при роботі на тракторі Fendt 700 Vario?
На які характеристики слід звертати увагу при роботі на тракторі Fendt 700 Vario?
  • Контролюйте стан мастилоохолоджувача

Важливою рекомендацією виступає контроль мастила в розширеному баку. Коли мастило починає мутніти, це може бути обумовлено попаданням в нього води. При вирішенні даної проблеми на початковому етапі вдасться уникнути виходу з ладу фінансово витратних частин, які обслуговують системою змащення.

  • Контролюйте функціонування паливного насоса

Коли через насос починає просочуватися паливо, слід вчасно провести ремонтні роботи або повністю замінити насос. Важливо зауважити, що зміна паливного насоса є досить витратною маніпуляцією.

  • Контролюйте стан рукавів високого тиску

Рукава з часом починають стиратися, що призводить до зносу. Вирішити проблему можна по характерному свисту. Моделі лінійки 700 припускають застосування цілісного блоку, але трубчастий пристрій більш жорсткий.

  • Контролюйте стан капота

Капот трактора Fendt 700 Vario має газліфти для модернізації відкриття та закриття. Стан капота є індикатором стану всіх складових деталей підкапотного простору. При поломці газліфтом слід провести їх заміну. Якщо це проігнорувати, ймовірність пошкодження вузлів і деталей, розташованих під капотом трактора, підвищується в рази.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин