Про компанію

Огляд переваг проведення аналізу відпрацьованих мастил

Огляд переваг проведення аналізу відпрацьованих мастил

У процесі використання будь-якої техніки її елементи починають з часом ламатися. Саме тому вкрай важливо попередити дані проблеми і вжити необхідних заходів, що дозволяють виключити поломку і втрати часу, які з цим пов'язані.

Для цієї мети Caterpillar створили програму відбору проб відпрацьованих мастил Shedules Oil Sampling.

Іншими словами, це планова міра, що дозволяє відбирати проби через однакові часові інтервали, за допомогою яких можна заздалегідь виявити потенційні проблеми, зменшуючи витрати клієнта на ремонтування і простої обладнання.

Ми працюємо в своїй особистій лабораторії, завдяки чому можна істотно скоротити час процедури і нашої реакції на результати.

Завдяки аналізу відпрацьованих мастил можна визначити:

  • Передчасний знос деталей
  • Витік системи охолодження
  • Наявність води в мастилі
  • Причину забруднення
  • Попадання пального в мастило
  • Стан мастила
  • Змішуючі робочі рідини
Аналіз рівня зносу

Дозволяє зберегти функціональність обладнання та підвищити коефіцієнт використання. За допомогою аналізу можна також виявити кількість металевих частинок розміром не більше 10 мікрон. Концентрація даних частинок вимірюється в ppm.

Всі ці дані вказують на вихід з ладу компонентів обладнання. Окремі компоненти проби можуть вказувати на наявність домішок мастила.

Стан мастила

Дана процедура нагадує аналіз зносу, але є одна істотна деталь: процедура має на увазі оцінку хімічних елементів в мастилі, а не частин, які виникли при зносі. Аналіз стану мастила має пріоритетну значимість для всіх відібраних мастил.

Завдяки маніпуляції можна профілактувати вихід з ладу вузлів, підвищити експлуатаційний потенціал мастила, виявити оптимальні інтервали заміни і звести до мінімуму витрати на ремонтування.

Оптимізація стану техніки

Втрата зв'язних властивостей пов'язана з цілим рядом факторів, в тому числі з високим інтервалом заміни і температури, що виходить за межі встановлених значень, попадання пального тощо. Неякісне мастило втрачає свої властивості в рази швидше в порівнянні з високоякісними продуктами. Аналіз дозволяє встановити межу, після якого мастило перестає відповідати нормам, і перевірити, чи може рідина здійснювати свої завдання протягом регламентного інтервалу заміни.

Аналіз є лише частиною процедури аналізу відпрацьованих проб. Завдяки якому вдається отримати дані, що дозволяють скоротити загальний час простою техніки та заощадити фінанси, попереджаючи серйозні проблеми. Так, Цеппелін Україна, із застосуванням інноваційних технологічних рішень показує найвищий рівень обслуговування.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин