Про компанію

Огляд системи обмолоту та зернового бункера комбайна Fendt Ideal

Огляд системи обмолоту та зернового бункера комбайна Fendt Ideal

Fendt IDEAL оснащений системою обмолоту Dual Helix, яка є основною відмінною рисою даної техніки. Вона гарантує кращу якість обмолоту та найвищу ступінь ефективності, що базується на щадному принципі обробки рослин та економному енергоспоживанні. Пристрій системи роторів Helix забезпечує максимальну продуктивність, найвищу якість зерна та низьке споживання електрики з оптимальною якістю соломи.

Головний пріоритет – подача матеріалу

Барабан подачі матеріалу RotorFeeder 600 мм в діаметрі здатний підібрати рослину з нижньої частини та подати її роторам, забезпечуючи найкращий результат обмолоту. Швидкість RotorFeeder відрізняється автоматичним регулюванням пропорційно швидкості ротора – завжди становить 70% від швидкості ротора. Це в свою чергу гарантує збереження та неушкодженість соломи. RotorFeeder споживає мінімальну кількість електричної енергії, що є запорукою безперебійного та стабільного потоку рослини.

Система роторів Helix

Всі складові ротора, а саме бичі та пальці, встановлені в чотири ряди за спіралеподібним принципом. Передня частина роторів складається з чотирьох бичів, які встановлені в поздовжньому напрямку. Вони призначені для того, щоб вибивати зерно з колосків. Під роторами знаходяться підбарання, конструкція яких може бути різною для досягнення кращих результатів при виконанні самих різних маніпуляцій. Вони дуже легко знімаються та встановлюються під необхідні підбарабання виходячи з різновиду роботи. Зазор між підбарабанням регулюється гідравлічним приводом, а максимальний показник дорівнює 35 мм. Пальці ротора мають нахил на 20 градусів назад, за рахунок чого потік культури поділяється між витками спіралі, яка надійно захоплює рослину та0 делікатно обертає його близько ротора. Це дозволяє виключити серйозні навантаження на ротор. Крім цього, на пристрої немає граней, за які рослина могла б зачепитися.

Огляд системи обмолоту та зернового бункера комбайна Fendt Ideal
Огляд системи обмолоту та зернового бункера комбайна Fendt Ideal
Швидкість розвантаження

Комбайни Fendt IDEAL можуть бути обладнані одним з двох версій зернових бункерів. Великий обсяг і підвищена швидкість розвантаження в повній мірі відповідають величезній продуктивності Fendt IDEAL. Зупинки для розвантаження, що виникають значно рідше, дуже скоро перетворюються в більше число зібраного врожаю протягом дня. Таких результатів вдалося досягти завдяки вражаючому діаметру вивантажного шнека. Діаметр 480 мм і кілька витків шнека забезпечують розвантаження в процесі паралельного руху на невеликих швидкостях. Зерновий бункер повністю спустошується за 81 секунду в щадному режимі та з найменшими енерговитратами.

Ефективність розвантаження

Інноваційний Fendt IDEAL пропонує вибір між варіантами довжини шнека 7.6, 9.15 або 10.6 метрів, яка міряється від середини комбайна. Два великих варіанти можуть складатися в транспортне положення ззаду комбайна. На кінці шнека є кришка, що дозволяє попередити небажані втрати зерна в результаті прокидання при зупинці процесу розвантаження. Дана кришка відкривається та закривається автоматично за допомогою гідравлічного циліндра, коли процес переміщення зупиняється або починається, за рахунок чого ймовірність висипання врожаю виключається. З метою забезпечення ефективного розвантаження в процесі обмолоту злакових рослин для моделей IDEAL передбачений допоміжний комплект спеціально для взаємодії зі злаковими культурами. За допомогою нього вдається попередити блокування рослин та забезпечити повне спустошення бункера.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин