Про компанію

Особливості приводу Fendt VarioDrive

Повний тракторний привід Fendt VarioDrive - це система унікальної розробки, що управляє двома тракторними мостами. Такий привід призначений для забезпечення високої робочої потужності двигуна при будь-яких умовах виконання робіт.

Передача потужності

Стандартні повнопривідні системи фіксовано розподіляють момент обертання між тракторними осями. Дане значення також може бути відрегульовано за допомогою Fendt VarioDrive. Для досягнення більшої ефективності, система, при необхідності, забезпечує незалежний перерозподіл обертаючого моменту.


Автоматична робота приводу

Відомо, що момент обертання в сучасному повноприводному тракторі виконується на спеціальному Т-образному внутрішньому компоненті, який знаходиться поруч з гідронасосом і гідромоторами мостів. Такий компонент називається гідростатичним використовуваним диференціалом, і з його допомогою залите в транспорт масло без втрат циркулює між насосом і гідромоторами.

При необхідності момент обертання автоматично передається від одного моста до іншого за допомогою повнопривідної системи, що дозволяє значно зменшити можливі втрати від процесу тертя.

Потужне тягове зусилля

Під час виконання польових сільськогосподарських робіт відбувається плавна передача моменту сили до мостів, що призводить до появи у трактора тягового зусилля. При наборі швидкості привід переднього моста трактора роз'єднується зчепленням, що виключає серйозні втрати механізму приводу на опір, а також підвищує якість його роботи.

Через відсутність спеціального передавального фіксованого числа з розташуванням приводу на чотири тракторних колеса, передні колеса техніки можуть потягнути трактор на виконання розвороту. Такий ефект носить назву pull-in turn. Він знижує радіус виконання повороту при роботі в полі майже до 10%. Привід VarioDrive зводить до мінімуму знос матеріалу шин на передніх робочих колесах, що обумовлюється виконанням поворотів на досить твердих грунтових поверхнях.

Такі особливості приводу Fendt, а також помітні і значно вдосконалені конструкційні рішення, роблять цю марку відомою і затребуваною у всьому світі.


до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин