Про компанію

Особливості вибора трактора

Особливості вибора трактора

Для сільськогосподарської сфери діяльності трактор є незамінним транспортом. Це сучасний більш потужний та універсальний варіант коня, за допомогою якого можна прийти до мети набагато швидше. При грамотному виборі та експлуатації трактор забезпечує високу ступінь результативності та якості самого врожаю. Устаткування актуальне для великих господарств і угідь, де неможливо впоратися ручною обробкою ґрунту.

З урахуванням того, що конкретно потрібно обробити, маленьку або велику площу, підбираються відповідні машини. Для площ близько 2-3 Га варто вибрати компактні трактори, що відрізняються маневреністю, швидкістю роботи і потужністю. Для обробки ґрунту цього цілком достатньо. Крім цього, вони не будуть споживати зайвих ресурсів і не займуть багато простору. Така техніка згодиться навіть для садових робіт і простого озеленення.

При підборі сучасного обладнання клієнтам важливо звертати увагу на показники потужності двигуна, оскільки це вкрай важливий фактор.

Крім того, орієнтуйтеся на тяговий клас машини, від якого залежить її продуктивність роботи. Для сільськогосподарських і просапних тракторів величина тяги визначається різними способами. Просапний трактор повинен орати в полі з уже скошеною травою і вологою землею. Разом з тим плуг заглиблюється до початку пробуксовки коліс.

Випускаються в промислових масштабах машини схильні до серйозних випробувань і відмінно працюють на нестійкому ґрунті. Втім, саме тому бульдозери та інша сільськогосподарська техніка відрізняються великою тягою незалежно від виду встановленого шасі.

Особливості вибора трактора
Особливості вибора трактора

Сучасні трактори бувають таких різновидів:

  • моделі із середніми робочими показниками потужності;
  • машини, оснащені колесами;
  • колісні та гусеничні тракторні машини для застосування на відкритих промислових зонах;
  • обладнання для роботи в степах;
  • машини, які використовуються для експлуатації в специфічних умовах.

Крім тяги, є й інші вагомі чинники, на які слід звернути увагу. Це, наприклад, різне навісне обладнання. Оскільки при неможливості трактора здійснювати роботу зі знаряддями, він стане просто непотрібною купою заліза. Також обладнання повинно бути налагоджено на роботу в тих умовах, які необхідні клієнту. Інакше дана покупка просто стане недоцільною з економічної точки зору. Так, трактор з двигуном для роботи на схилах, в іншій місцевості може пропрацювати в рази менше.

Також важлива та екологічна сторона покупки. Рівень шкідливих компонентів, що викидаються в навколишнє середовище, повинен відповідати міжнародним стандартним рішенням.

Вибір трактора - це відповідальний крок, від якого залежить ефективність вашої діяльності. Перед покупкою радимо визначити ті завдання, в яких обладнання зможе продуктивно функціонувати протягом тривалого експлуатаційного періоду.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин