Про компанію

Скасування обов'язкової сертифікації тракторів при їх імпорті в Україну

З набуттям чинності наказу Міністерства торгівлі та економічного розвитку України №1699 від 17 грудня 2015 року, в Україні вводиться відміна на сертифікацію при імпорті тракторів сільськогосподарського та лісогосподарського призначення, а також їх окремих запчастин, механізмів і вузлів. Наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31 грудня 2015 року за № 1659/28104, опублікований і набирає чинності з 22 січня цього року.


Наказ Міністерства поширює свою дію на сільськогосподарську техніку, зазначену в десятому розділі Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні.

Таким чином, тепер при імпорті машин на територію України вони будуть оглядатися співробітниками митної служби на предмет відповідності наступним характеристикам:

  • наявність пневматичних шин;

  • побудова машини на двох і більше осях;

  • проектна швидкість більша ніж 6 км / год.

Це означає, що тепер після проведення візуального огляду імпортованої машини на предмет відповідності її наданій технічній документації, імпорт буде здійснюватися без зайвих вимог і процедур.


Основними вимогами, що покладаються на імпортовану техніку, є наступні:

  • імпортована машина повинна відповідати ряду характеристик колісних тракторів сільськогосподарського та лісогосподарського призначення;

  • приналежність машини до технічного типу колісних тракторів сільськогосподарського та лігосподарського призначення. Подібні вимоги покладаються і на окремі складові частини, деталі та технічні вузли, системи, причепи та причіпні машин.

Представники влади стверджують, що подібні зміни законодавчої бази будуть сприяти зниженню рівня корупції в країні.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин