Про компанію

Переваги рулонних прес-підбирачів

Переваги рулонних прес-підбирачів

Прес-підбирач - устаткування, призначене для експлуатації в сільськогосподарській сфері діяльності для підбору валків соломи, сіна, сінажу і їх пресування з подальшою обмоткою і виштовхуванням на стіл скидання. При застосуванні прес-підбирача збільшується якість сіна, зменшуються втрати сіна і тривалість сушіння.

Прес-підбирачі дають можливість пресувати рулони або тюки з високим ступенем щільності, що гарантує заготівлю сіна з вологістю до 60% з метою подальшої обмотки спеціальною плівкою. Термін зберігання такого матеріалу складає до 2-3 років без втрати якості.

Не враховуючи величезну кількість моделей і значних відмінностей в конструкції, принцип дії прес-підбирача, як тюкового, так і рулонного типу, один і той же, за винятком пари нюансів. Пріоритетним призначенням даної техніки є збірка стебел від самих різних типів посівних культур, які залишаються після молотьби, а також стебел або листя в полях після косовиці рослинності.

Принцип функціонування пристрою відповідає все тим же процесам, які раніше здійснювалися вручну. Таке спрощення робочого процесу йде на користь не тільки працівникам, але також і всьому господарству в цілому. Перш за все, в кілька разів збільшилася сама якість збірки, а також мінімізовано час, який потрібен для виконання роботи.

У рулонного прес-підбирача всю рослинність подають в спеціальну камеру завдяки зубам, що знаходяться в валових секціях і солом'яна маса пресується від впливу рухомих вальців.

Конструкція прес-підбирача влаштована так, що обмотка спресованого матеріалу почнеться тільки після того, як в камері буде досягнута підвищена щільність рулону. У даній ситуації оператору буде поданий знак, що свідчить про те, що необхідно підключати в роботу техніку по обмотці рулону. Разом з тим подача матеріалу на момент здійснення обмотки зупиняється повністю, оскільки у камері немає доступного місця.

Варто відзначити, що рулонні пристрої застосовуються в сільськогосподарській сфері діяльності набагато частіше, ніж тюкові. Це можна пояснити кількома причинами, враховуючи також і пристрій прес-підбирача. Рулонні пристрої характеризуються легшою технічною складово. в порівнянні з тюковими. Крім цього вони не вимогливі до технічного обслуговування, невибагливі в експлуатації.

Разом з тим, більшість фермерів говорять про кращу стійкість рулонів сіна до різних експлуатаціних умов. Спресована у формі рулонів маса має більш високу ступінь пухкості, тому забезпечує вільну циркуляцію повітря. А ось повітря в тюках майже повністю йде в процесі пресування сировини. Так, збереження матеріалу у вигляді рулонів істотно вище в порівнянні з прямокутними брикетами.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин