Про компанію

Рекомендації щодо вибору та використання шин для навантажувачів

Рекомендації щодо вибору та використання шин для навантажувачів

Вибір шин на навантажувач та інше спеціалізоване обладнання здійснюється з урахуванням всіх видів і габаритів. Дуже важливо володіти інформацією про тиск в шинах навантажувача, оскільки воно різне для різних типів покришок. Більш того, розрізняють суцільнолиті колеса, які не вимагають накачування.

Різновиди шин для навантажувачів

На сучасному ринку спеціалізованого обладнання представлений величезний вибір моделей і широкий список вироблених до них шин. По виду механізму колеса навантажувачів поділяються на:

  • Суцільнолиті (бандажні і напіврозмірна);
  • Пневматичні (камерні і безкамерні покришки).

Суцільнолиті скати застосовуються на об'єктах виробничого типу та в приміщеннях складського типу, де є гострі металеві частини, стружка, а також інші предмети, які можуть їм нашкодити. В даному випадку кращим рішенням виступає цільнолита гума. Для використання необхідний спеціальний прес для розбортування коліс. Але при виборі литих покришок існує ймовірність промерзання гуми, через що вони не можуть забезпечити необхідну стійкість. Лита продукція більше годиться для майданчиків літнього типу з рівною поверхнею. Вона не боїться ні проколів, ні порізів. Експлуатаційний період литих коліс в два рази більше, ніж у камерних покришок. Але через істотну масу, високий ступінь навантаження на ключові компоненти обладнання, особливих вимог до рельєфу поверхні та витрати пального великим попитом користуються пневматичні колеса.

Цінова політика пневмошин більш лояльна. Вони відрізняються прекрасними амортизаційними здібностями, малими габаритами, що зменшує рівень навантаження на трансмісію машини. Дані покришки ідеальні для застосування як усередині приміщень, так і на відкритих зонах, де немає ідеально рівної поверхні. Використання пневмошин в сукупності зі спеціальними металевими ланцюгами гарантує захист від ковзання і забезпечує експлуатацію вантажного устаткування на зледенілому дорожньому покритті.

В ході підбору коліс для техніки, яка використовується поза складом для їзди по гравію, нерівностям, для експлуатації навантажувача взимку доцільно використовувати пневматичні шини. Їх експлуатаційний період буде відповідати відомостями, які вказані в документах на шини.

Рекомендації щодо вибору та використання шин для навантажувачів
Рекомендації щодо вибору та використання шин для навантажувачів
Оптимальний рівень тиску в шинах

Оптимальний тиск в шинах навантажувача гарантує оптимальні умови для застосування обладнання. Надмірно підвищений тиск в шинах робить негативний вплив на амортизацію, збільшує рівень навантаження на ключові вузли обладнання, сприяє миттєвому стиранню протектора. Перекачані покришки зменшують такі характеристики, як керованість та стійкість навантажувача на нерівностях і можуть привести до його перекидання.

Брак тиску в колесах навантажувача підвищує пляму контакту, внаслідок чого, долаючи підвищене зчеплення з дорогою, машина витрачає більше пального. Крім цього, набагато швидше виходять з ладу бічні складові протектора, утворюються заломи й навіть розриви корду. Але низький тиск на слабкій та слизькій дорозі сприяє поліпшенню прохідності техніки.

На тиск в пневмошинах впливають такі параметри:

  • Конструкція корду;
  • Максимальне навантаження;
  • Максимальна швидкість.
Як встановити тиск

Перевірка тиску повинна здійснюватися перед кожною зміною роботи. Значення контролюються за допомогою різного типу манометрів.

Для того, щоб визначити, наскільки атмосфер качати колеса на навантажувачі необхідно ознайомитися з рекомендаціями виробників обладнання та маркування шин, які містяться на їх бічній частині.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин