Про компанію

Рекомендації щодо висіву ріпака за допомогою ґрунтообробної техніки Farmet

Рекомендації щодо висіву ріпака за допомогою ґрунтообробної техніки Farmet

На даний момент неможливо зі стовідсотковою точністю спрогнозувати, яка буде погода при посіві ріпаку. Проте, в деяких районах ґрунт повністю забезпечений водою і ніщо не заважає виконати з ріпаком як післяжнивні маніпуляції, так і більш ґрунтовну обробку ґрунту перед посівними роботами або під час їх проведення. Існує кілька методів, якими цього можна досягти і все це безпосередньо залежить від погодних умов і продуктивності техніки, щоб в подальшому рослини могли розвиватися в найбільш оптимальних для себе умовах. Думка, що при якісному водопостачанні та ідеальних умовах зволоження ґрунту можна виконувати обробку усіма можливими методами, помилкова. Як тільки ґрунт стає більш-менш зволоженим, слід підібрати кардинально іншу тактику. У разі низької вологості ґрунту не потрібно виконувати розпушування завчасно та з великою глибиною, оскільки немає великої ймовірності опадів. Краще вибрати метод більш глибокого розпушування, поєднаний з посівом в один прохід. І якщо земля сильно волога, то потрібно проводити розпушування, як тільки тому посприяють ґрунтові умови і з такою глибиною, при якій не будуть утворюватися зайві грудки. Розпушування при посіві має в результаті забезпечити аерацію коренів, формування насіннєвого ложа та створення необхідної частини дрібного ґрунту для оптимальної взаємодії насіння з вологою. Занадто глибоке розпушування надмірно зволоженою ґрунту може посприяти появі зворотного ефекту.

При обліку нестабільності опадів і надмірно посушливих сезонів, винятковим трендом в посіві ріпаку виступає висів, який пов'язаний з лущенням смугами за одну маніпуляцію. Так може відбуватися прямо в стерні або м'якому ґрунті після лущення. Сівалка Falcon PRO використовується спеціально для цих технологій. Вона оснащена чизелями, що забезпечують розпушування рядів на глибину до 20 см. Чизелі шириною 20 мм забезпечують культивацію без ймовірності формування грудок з вкрай низьким тяговим опором. У сухих областях дана система гарантує рівномірність посівів і забезпечує сприятливу базу для врожаю. Волога в ґрунті застосовується в максимальному ступені для зростання ріпаку, а сама процедура створення посівів стає дуже продуктивною. Розпушування ґрунту під час висіву можна поєднувати з внесенням добрив безпосередньо в кореневу область майбутніх рослин. Висів в дрібне лущення є стандартом у багатьох підприємствах. Це в багатьох ситуаціях здійснюється безпосередньо за зернозбиральним комбайном. Дисковий лущильник Softer допомагає підрізати та перемістити пожнивні частини, а також дрібно обробити розпушений ґрунт, який при важкому ґрунті сприяє поліпшенню подальшої взаємодії насіння з ґрунтом після посіву за технологією strip.

Рекомендації щодо висіву ріпака за допомогою ґрунтообробної техніки Farmet
Рекомендації щодо висіву ріпака за допомогою ґрунтообробної техніки Farmet

Для більш складних випадків слід застосовувати глибинний культиватор Digger, що поліпшує поглинання води на утрамбованих ґрунтах. Він виконає розпушування підорного шару та наситить ґрунт киснем. За допомогою цього обладнання ви обробите ґрунт всього лише за один прохід. Його задній подвійний зубчастий коток підготує землю для подальшого посіву з необхідною якістю передпосівної підготовки. Глибинний культиватор Digger може бути доповнений також комплектом для внесення гранульованих добрив в кореневу систему ґрунтового профілю відразу на дві різні глибини.

Наразі стандартною системою створення посівів ріпаку виступає дрібне та подальше лущення на середню глибину приблизно до 25 см чизельними культиваторами з посиленим перемішуванням ґрунту рослинними частинками. На середніх і більш легких ґрунтах лущення може бути пропущено в цілях економії часу. Але на складних ґрунтах таке лущення підвищує частку дрібно обробленого ґрунту, необхідного для ефективної взаємодії насіння з ґрунтом для посіву. Дворядний культиватор DUOLENT або трьохрядний культиватор TRIOLENT є оптимальним вибором, який відрізняється відмінною якістю роботи з прийнятним тяговим опором.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин