Про компанію

Рецепт успішного сільського господарства від Fendt

Перший в Європі трактор, оснащений косаркою, незв'язаною з ходовим механізмом, і навісним плугом виник 1930 році. Потужність малятка становила всього 6 к.с., а своїм народженням він зобов'язаний зусиллям братів Фендт та їхнього батька Йоганна Георга, які у своїй кузні взялися за виготовлення трактора. Спочатку їх курс був узятий на те, що переконувати клієнта повинна надійність і економічність техніки, що привело їх до активного пошуку нових технічних рішень. У той час підприємці не могли й подумати про майбутні масштабах розвитку тракторних технологій.

geschichte4.jpg

Народження першого трактора справило нехай і маленьку, але все ж революцію, адже відтепер невеликим селянським господарствам доступна можливість механізувати до того ручна праця. Незважаючи на те, що 20-е століття почало рясне впровадження в життя людей різних технічних новинок, селяни як і раніше продовжували орати на конях.

geschichte6.jpg

Стрімке вдосконалення виробництва дозволило вже до 1938 року випустити ювілейний 1000-й трактор, яким став «Дізельросс» F 18 потужністю 16 коней. Наступна модель F22, по суті, стала відкриттям нової ери тракторного виробництва. Вже тоді Fendt почав виробляти трактори, які очевидно випереджали свій час. Конструкція цих машин передбачала установку двоциліндрового двигуна, 4-х швидкісний коробки передач і радіатора охолодження. Все це знайде широке використання тільки в 50-х роках.

geschichte7.jpg

Навіть друга світова війна стала для виробників певним стимулом для подальшого розвитку. Коли в 1942 році було введено обмеження на використання дизельного палива, Фендти взялися шукати нові технічні рішення, в результаті чого були розроблені машини потужністю 25 кінських сил, основою яких став газогенератор, що використовує деревне паливо. Після закінчення війни всі труднощі та головні невдачі для виробників залишилися позаду і підприємство під управлінням братів Ксавера, Херманн і Пауля Фендт початоло стрімке зростання.

geschichte1.jpg

На сьогоднішній день бренд Fendt являє собою передову техніку світової якості, що відповідає найбільш високим вимогам клієнтів. Компанія продовжує розширювати межі можливого, підтверджуючи свою компетенцію і неймовірно високим професіоналізмом у розробці новітньої техніки. Клієнтам Fendt раніше за інших стають доступні новітні передові досягнення тракторобудування.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин