Про компанію

Сила - в універсальності

Сила - в універсальності

Поряд зі звичайною зерновою жаткою важливе місце займає приставка-початковідокремлювач для збирання кукурудзи на зерно. Шести-, восьми- і дванадцятирядна приставки CONSPEED повністю відповідають високій продуктивності зернозбиральних комбайнів CLAAS. Ці приставки розроблені і виготовляються заводом CLAAS BadSaulgau (БадЗаульгау) на півдні Німеччини. Крім CONSPEED цей завод виготовляє весь модельний ряд машин для заготівлі зелених кормів, а також всі приставки до кормозбиральних комбайнів JAGUAR.

Дбайливе відділення качанів

Важливою особливістю конструкції початковідокремлювача CONSPEED є використання простягаючих вальців конічної форми, що забезпечує змінну швидкість протягування стебел. Тобто при входженні в русло початковідокремлювача стебло захоплюється тоншими кінцями вальців і спочатку повільно простягається вниз, а в процесі переміщення стебла вздовж вальців швидкість протягування збільшується майже вдвічі. Завдяки цьому низько розміщені початки дбайливо відокремлюються від стебла відривними пластинами, а верхня частина стебел без качанів прискорюється і видаляється з русла з максимальною швидкістю, звільняючи вже відокремлення качанів шлях до шнек приставки.

Для кращого подрібнення стебел використовують так звані «гібридні» простягаючі вальці, кожен з яких в передній частині оснащений чотирма ножами, які вже в процесі відділення качанів частково подрібнюють нижню товсту частину стебел. Задня частина гібридних вальців має шість загартованих подовжених ребер, які надійно захоплюють і простягають стебла до ножів подрібнювача. Крім того, гібридні вальці мають ефект самоочищення, що гарантує надійну роботу приставки CONSPEED на засмічених бур'яном ділянках.

Подача початків Звичайні конічні вальці Гібридні вальці з подрібнювачем

Завдяки компактному виконанню приводів і роторного подрібнювача конструкторам фірми CLAAS вдалося практично «притиснути» русла початковідокремлювача до поверхні поля, тобто вони розміщені з мінімально можливим «підйомом», що гарантує надійне відділення низько розташованих качанів і роботу приставки навіть при збиранні полеглої кукурудзи. При роботі в украй важких умовах приставки опціонально можуть бути обладнані бічними шнеками з гідроприводом для прибирання полеглої кукурудзи.

Слід зауважити, що регулювання зазору між видільними пластинами приставки CONSPEED проводиться з кабіни комбайна за допомогою централізованої електрогідравлічною системи.

Ефективний і універсальний подрібнювач стебел

Пара ножів, розміщених під кожним руслом і що обертаються в горизонтальній площині, інтенсивно подрібнюють стебла, що надходять з русла. Відразу ж після збирання кукурудзи поле повністю готове до обробки грунту. Якщо Ви бажаєте залишити снігозатримувальні «лаштунки» з неподрібнених стебел, то можна не використовувати ножі подрібнювача в одному або декількох руслах. Для цього кожен ротор подрібнювача має індивідуальний привід через рухливу зубчасту муфту в масляній ванні, яка може бути виведена із зачеплення за лічені секунди.

Ширина перетворюється в компактність

Шести- або восьмирядну приставку Ви можете перевести з робочого положення в транспортне прямо з кабіни одним натисканням на кнопку. Зовнішні елементи початковідокремлювача складаються за допомогою електрогідравлічного приводу, завдяки чому ширина машини стає не більше трьох метрів. При розкладанні в робоче положення елементи приводів з'єднуються автоматично. Дванадцятирядна приставка транспортується на спеціальному візку (може також використовуватися переобладнана візок для зернової жатки). Завдяки традиційним для комбайнів CLAAS централізованого фіксатора і багатофункціональної муфті Ви можете навісити приставку всього за дві хвилини.

Слід у слід уздовж рядків

Відчутне зменшення навантаження на комбайнера забезпечує система автоматичного рульового управління AUTO PILOT. Два механічних датчика визначають положення приставки щодо рядків. При будь-якому відхиленні вони автоматично вирівнюють напрям руху комбайна чітко уздовж рядків. Завдяки цьому процес збирання відбувається на великій швидкості і без втрат, навіть в умовах поганої видимості. Крім того, зменшується стомлюваність комбайнера, адже його увага в більшій мірі переноситься від управління на контроль і забезпечення якості технологічних процесів процесів комбайна.

Познайомиться з новими моделями агро-техніки і технологічними рішеннями ви можете в розділі Сільгосптехніка.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин