Про компанію

Система регулювання тиску в шинах Vario Grip від Fendt

Компанія Fendt представила систему регулювання тиску в шинах Vario Grip. Нова технологія розроблена спільно з компанією Mitas, яка спеціалізується на виробництві сільськогосподарського обладнання. На думку розробників, тиск в шинах має сприяти ефективному пересуванню техніки з великим вантажем, але не шкодити родючості грунту. Саме ця ідея стала основою для розробки VarioGrip.



VariGrip - автоматична система корекції тиску в шинах техніки Fendt. Його підвищення або зниження відбувається за рахунок додаткового інтегрованого колеса в залежності від виконуваних технікою робіт. Додаткове колесо служить напірним резервуаром для всіх інших. Правильні установки тиску, підібрані системою, скорочують кількість прослизань і підсилюють опір коліс.

Систему VarioGrip виробники планують використовувати в техніці, призначеній для експлуатації в умовах постійної зміни робочої поверхні. Наприклад, при зборі врожаю, коли частина робіт виконується на полі, а решту часу займає його транспортування по дорозі. Завдяки VarioGrip всього за 30 секунд тиск в шинах виростає на 1 бар і машина перебудовується з руху по грунту на їзду по дорозі. Аналогічний час займає перебудова конструкції при поверненні на поле. Так, при мінімальних витратах часу і палива істотно збільшується продуктивність колісної техніки.

За рахунок постійного контролю тиску в шинах оператор легко може помітити пошкодження однієї з них. Це істотно підвищує безпеку його роботи. Оскільки для швидкої підкачки шини системою VarioGrip не потрібно збільшувати обороти двигуна техніки, скорочуються витрата палива і рівень шуму.

Нова технологія Vario Grip вже використовується у всіх моделях колісних тракторів серії 900 Vario, які компанія вперше продемонструвала на виставці Agritechnica 2015.


до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин