Про компанію

Специфіка роботи та особливості механізму глибокорозпушувачів

Специфіка роботи та особливості механізму глибокорозпушувачів

У сільськогосподарській сфері все більш популярними стають глибокорозпушувачі. Розпушування ґрунту на полях вкрай необхідне, оскільки має важливий вплив повністю на весь урожай. При якісному розпушуванні земля збагачується киснем. Разом з тим за допомогою глибокорозпушувача прибирають і перемішують верхній і більш щільний шар ґрунту. Додатковою функцією даної техніки виступає видалення частинок коренів з ґрунту і прибирання бур'янів.

Особливості механізму і експлуатації

Дана техніка застосовується як до, так і після збирання врожаю. Устаткування відрізняється своїми габаритами, шириною захвату і глибиною проникнення в ґрунт. Ширина захоплення машини може коливатися в межах від 2,5 до 5 метрів. Глибина при попаданні в землю коливається від 45 до 65 сантиметрів.

Зазвичай ця техніка виробляється з високоміцної сталі, що дає можливість використовувати глибокорозпушувач протягом тривалого періоду.

Головним робочим елементом даної машини виступають так звані лапи, від яких безпосередньо залежить глибина проникнення в ґрунт. У зв'язку з тим, що конструкція рами модульна, висоту стійок, куди закріплюються лапи, можна змінювати, за необхідністю, на 20 см. Товщина стійок дорівнює 35 мм. Вони мають додаткові накладки, виготовлені з високоміцного матеріалу.

Ще одним основним елементом глибокорозпушувача виступає каток, оснащений спеціальним голкоподібним типом пристрою. Ця деталь використовується для розбиття грудок ґрунту на поверхні. Стійки, оснащені лапами, розташовані на агрегаті під кутом 45 градусів, що робить їх впровадження в ґрунт найбільш комфортним і швидким.

Специфіка роботи та особливості механізму глибокорозпушувачів
Специфіка роботи та особливості механізму глибокорозпушувачів
Специфіка роботи глибокорозпушувача

Коток спершу повертається, після чого його голкоподібний пристрій починає виконувати розпушування ґрунту вгорі. При цьому лапи врізаються вглиб ґрунту і здійснюють підйом ущільнених її частин на область, де коток її розбиває на частинки.

У зв'язку з тим, що функціонування обох частин глибокорозпушувача відбувається одночасно, вже подрібнений та розпушений ґрунт змішується, в результаті чого не залишається грудок на поверхні та під землею. Розміщення лап під кутом призводить не тільки до якісної обробки ґрунту, але і сприяє поліпшенню продуктивності машини. Крім того, завдяки тому, що тяговий опір машини знижується при даному нахилі лап, то й витрата пального відбувається більш економічно.

Крім того, в робочий вузол машини входять такі складові, як долота, які в процесі функціонування лап опускаються і піднімаються на стійці. Ці складові використовуються для додаткового дроблення землі і формування щілин в більш глибоких шарах для більшого збагачення киснем і насичення вологою. Лемехи – ще один додатковий елемент крилоподібної конфігурації. Він виконує підрізання ґрунту в горизонтальній площині і розбиває великі за розміром грудки.

Застосування глибокорозпушувача стало практично необхідністю. Головними перевагами використання цього агрегату виступають його продуктивність та відмінна якість роботи. Ця техніка відноситься до навісної, тому при її виборі необхідно орієнтуватися на те, до якого тракторного пристрою вона буде закріплена. Тут пріоритетне значення має потужність трактора, яка може коливатися в межах 180 до 250 к.с.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин