Про компанію

Точний, надійний та простий в експлуатації. Він незмінний помічник у полі!

4.jpg

Знання для сучасного механізатора – річ доволі важлива, особливо за умов використання в агровиробництві інноваційних рішень. Правильних підходів під час експлуатації вимагає й сільськогосподарська техніка, адже від того на скільки вміло нею керувати залежить не лише термін її служби, а й ефективність у господарюванні. Виходячи з цього механізатор повинен володіти відповідними навичками в цій справі й не тільки вміти керувати агрегатом, а й усувати можливі елементарні неполадки. Розуміючи це компанія «Цеппелін Україна», відома на аграрному ринку, як офіційний дистриб’ютор техніки таких всесвітніх брендів як Fendt, VALTRA, Gregoire Besson, Berthoud, постійно проводить навчання для сервісних інженерів компанії, операторів і механізаторів господарств, які працюють чи будуть працювати на тій чи іншій одиниці техніки. Цьогорічне навчання було присвячене експлуатації та обслуговуванню самохідних обприскувачів Raptor Berthoud.

6.jpg

Купити техніку – це півсправи. Одним із ключових моментів є забезпечити правильність ії експлуатації та  обслуговування, – говорить менеджер з розвитку нових напрямків компанії «Цеппелін Україна» Віталій Мердух. – Нам доводиться зіштовхуватися з тим, що оператори мають недостатній кваліфікаційний рівень в плані експлуатації техніки, що в кінцевому етапі може призвести до виходу її з ладу. Відтак, щорічно компанія «Цеппелін Україна» разом із виробником ініціює для наших клієнтів тренінг, який покликаний вивчити основні помилки в процесі експлуатації самохідних обприскувачів Raptor Berthoud. Традиційно проходить він перед початком аграрного сезону, щоб механізатори перш ніж розпочати польові роботи мали уявлення щодо правильного налаштування техніки, затрачаючи на це мінімум часу.

IMG_0160.JPG

«Отримані знання неодмінно застосуємо на практиці»

Серед бажаючих підвищити свій технологічний  IQ у Полтаву з’їхалися представники агропідприємств і фермерських господарств не лише  Полтавської області, а й Кіровоградської, Харківської та Сумської.

–      Такі навчання потрібні й корисні для агровиробників, адже механізаторам важливо вміти самотужки відрегулювати той чи інший вузол, – зауважує головний інженер ТОВ «ПКЗ-Агро» (Пирятинський район) Олександр Дмитренко, який приїхав разом із механізаторами Олександром Сіропутським та Юрієм Луценком. – Відмітили для себе багато цікавих моментів, які неодмінно будемо застосовувати на практиці .

ТОВ «ПКЗ-Агро» має 6 тис. га землі в обробітку, на якій вирощує соняшник, сою, горох, пшеницю, ячмінь, нут, чечевицю… Машинно-тракторний парк оснащений технікою переважно іноземного виробництво. До її купівлі підходять із усією відповідальністю.

–      Із обприскувачем Raptor 4240 виробництва Berthoud ми знайомі, адже  працює в нашому господарстві з минулого року. Перш ніж купити агрегат у господарство, довго придивлялися до нього, спілкувалися з багатьма аграріями, на чиїх полях він уже працює, вивчали його технічні характеристики, – продовжує Олександр Дмитренко. – А згодом компанія «Цеппелін Україна» зробила нам вигідну пропозицію щодо придбання даного обприскувача, від якої ми не змогли відмовитися. Так, він відпрацював уже 600 мотогодин, обробили близько 12 тис. га. За сезон «накривав» площу кілька разів, бо ж вносили й засоби захисту рослин, і підживлення культур проводили, могло бути й повторне внесення засобів захисту рослин, тобто все залежить від того, які рекомендації щодо обробітку дасть агроном. Раніше в нас працював обприскувач іншого бренду, який не забезпечував такої якості, як Raptor 4240 Berthoud. Наразі виконання левової частини робіт покладена на нього, то на даному етапі новий агрегат справляється із поставленим завданням «на відмінно».

–      А чим же попередній не влаштовував? – запитуємо.

–      Це зовсім різні машини, які в жодне порівняння не йдуть! – відповідає наш співрозмовник. – Хоча він також самохідний, але в ньому передбачений зовсім інший механізм. У Raptor 4240 Berthoud, наприклад, вражає штанга, зокрема її система стабілізації, яка під час рельєфів та нерівностей ґрунту поводить себе досить спокійно, без значних коливань. Конструкція шасі і всієї ходової частини передбачена таким чином, що зводиться до мінімуму механічне пошкодження рослин під час руху агрегату по полю, що також важливо. Крім того задні колеса повторюють траєкторію руху передніх, у стандартній комплектації вони вузькі, відповідно потрапляють в центр міжрядь, чим уберігають культури від витоптування. Та й під час налаштування немає нічого складного, головне – дотримуватися інструкції. Словом, переваги обприскувача Berthoud можна перелічувати без зупину, чого не скажеш про попередній.

–      Чи вистачає наявних у господарстві потужностей?

–      Так, поки що вистачає, але якщо компанія «Цеппелін Україна» запропонує ще вигіднішу пропозицію щодо придбання Berthoud – то неодмінно нею скористаємося, – додає, посміхаючись, Олександр Дмитренко.

IMG_6234.JPG

Чим простіший, тим ефективніший

Про особливості обприскувачів Raptor виробництва компанії Berthoud та ази введення їх в експлуатацію розповів старший технічний інспектор представництва Berthoud в Україні Олександр Прокопенко. Він детально зупинився на технічних характеристиках агрегату, акцентуючи увагу учасників тренінгу на конкретних вузлах.

Крім теоретичних елементів навчання були продемонстровані й практичні. Так, присутні могли ознайомитися з можливостями та призначенням форсунок для розпилення робочого розчину, яких передбачений цілий комплект. До речі їх характеризують за трьома основними показниками: потік при тиску 3 bar, на що вказує колір форсунки, а її номер – це потік, що вимірюється а американських галонах при тиску 3 bar; кут розпилу (при тиску 3 bar); матеріал самого розпилювача.

Доволі продуктивним, відзначають учасники тренінгу, стало навчання  з монітором EC Tronic, що комплектується з обприскувачем і забезпечує повний контроль робочого процесу в польових умовах.

Уважно вивчають будову монітора  представники ТОВ «Мрія», що в Сумській області: головний інженер Юрій Надточий і механізатори Олексій Обуховський та Ігор Саксієв.

–      Обприскувач Raptor виробництва Berthoud придбаний в господарстві восени минулого року, – розповідає Юрій Надточий. – Чим він нас зацікавив? У першу чергу простотою в управлінні! Попередній, який працював у нашому господарстві, занадто насичений електронікою, чим суттєво ускладнювався виробничий процес. Часто доводилося простоювати в полі протягом кількох днів поспіль, доки шукали причину поломки. А доки приїдуть налаштовувати агрегат спеціалісти сервісної служби з Запоріжжя в Суми – це час, який із кожним рухом стрілок годинника невпинно спливав, а наділи ж обробляти треба! Земля й погода не чекатимуть! Тому чим менше в агрегаті різних клапанів, важелів, кранів, тим він простіший, а отже ефективніший у роботі. Якщо говорити про Raptor 4240 Berthoud, то через меншу кількість електроніки його ефективність в рази краща.

–      Що вже встигли зробити за допомогою обприскувача Berthoud?

–      У кінці серпня минулого року обробляли кукурудзу від метелика, на той момент рослини сягали 2 м у висоту, – продовжує  Юрій Надточий. – Цього вдалося досягти завдяки високому гідравлічно змінному кліренсу, яким оснащений обприскувач. Він забезпечує обробіток культур на будь-яких фазах росту й розвитку. Це саме те, що нам потрібно, бо ж за використання попереднього обприскувача доводилося обробляти кукурудзу раніше запланованого терміну через недостатній кліренс.

–      А чому партнером обрали компанію «Цеппелін Україна»?

–      Представники компанії пішли нам назустріч, запропонувавши купівлю обприскувача в рамках послуги Trade-in, тобто обміну старої техніки на нову з доплатою різниці. Обприскувач – це перша одиниця, яку придбали в компанії. Сподіваюся на подальшу успішну співпрацю.

IMG_6328.JPG

«Обробляю поля на сучасному обприскувачі Berthoud під «шансон»

Третій рік поспіль працює самохідний обприскувач Raptor 3240 Berthoud у ФГ «Савченко» (Кіровоградська область), де на 1,5 тис. га землі вирощують широкий різновид сільськогосподарських культур.  Працює на ньому механізатор Дмитро Черевко, який, до слова, за підсумками минулорічних навчань зайняв ІІІ місце по Україні за рівнем знань, за що отримав чорний пояс Berthoud. На тренінг молодий чоловік приїхав разом із колегою Олександром Кулішем.

–      Обробляємо з допомогою обприскувача всі культури, які вирощуються в господарстві. Щодо площі, то можемо й 200 га за ніч обробити, доводилося і 310 га – це найбільший показник, – розповідає механізатор ФГ «Савченко» (Кіровоградська область) Дмитро Черевко. – Окремої уваги заслуговує штанга, якою оснащений агрегат. Вона прекрасно реагує на нерівності поля, а під час примусового нахилу сама себе повертає у потрібне положення, не зупиняючись при цьому. Щодо форсунок для розпилення, то в комплектації передбачені синього, коричневого, білого і червоного кольорів. Ми ж надаємо перевагу форсунці білого забарвлення – там велика крапля й вона найкраще підходить для виливу 300 л/га. За час експлуатації обприскувача форсунку ще не міняли. Крім того вражає комфорт кабіни – вона простора, з широкою оглядовістю, є клімат-контроль, при бажанні можна ввімкнути й музику. То я включив собі «шансон» і подався обробляти поля на сучасному агрегаті. До слова, в обприскувачі даної моделі  передбачений і автопілот, тобто можливо задати необхідні параметри й він автоматично виконуватиме роботу без участі механізатора.

–      А як щодо сервісного супроводу?

–      У нас траплялося, що «летіли» гвинти на штанзі, то слід віддати належне представникам сервісної служби компанії «Цеппелін Україна», які оперативно приїжджали, щоб усунути неполадку. Додам, що зараз завод-виробник удосконалив момент із гвинтами – вилили суцільну деталь, тому в більш нових моделях такого не простежується.

IMG_6353.JPG

Від теорії до практики

Після закінчення теоретичного курсу учасники тренінгу склали іспити, в результаті яких отримали сертифікати, які надають допуск до роботи на даній одиниці техніки. Визначили і власників чорного поясу Berthoud. Ними стали сервісний інженер компанії «Цеппелін Україна» (м. Полтава) Володимир Петренко та механізатори ФГ «Савченко» (Кіровоградська область) Дмитро Черевко і Олександр Куліш.

А під час практичної частини, яка проходила на майданчику дилерського центру компанії «Цеппелін Україна», біля самохідного обприскувача  Raptor 3240 Berthoud, учасники тренінгу мали можливість ще глибше поринути в конструктивні особливості агрегату. Олександр Прокопенко надав відповіді на всі запитання, які цікавили учасників навчань. Тож, із початком посівної кампанії можна сміливо вирушати в поля!

IMG_6565.JPG

Постскриптум

Компанія «Цеппелін Україна» пропонує на вибір агровиробника моделі самохідних обприскувачів Berthoud із баками ємністю 3200 л, 4200 л і 5200 л; штангами від 24 м (Axiale) до 42 м (Ektar) та діапазонами  швидкостей: 0-19 км/год, 0-25 км/год і 0-40 км/год. Застосування обприскувачів дозволить у найкоротші терміни провести ефективну обробку полів.

Стратегія компанії полягає в тому, щоб створити найбільш привабливий клімат для співпраці з кожним клієнтом і бути максимально до них наближеним. Це значить постійно його супроводжувати, а саме від моменту купівлі техніки й упродовж усього періоду її застосування, допомагаючи з  вирішенням різного роду  виробничих питань.

Більше фото див. в розділі https://zeppelin-agro.com.ua/ua/about/photo/540/

Розпродаж обприскувачів: Berthoud

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин