Про компанію

Третій FENDT за три роки! Чому керівництво ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» купує трактори FENDT?

Третій FENDT за три роки! Чому керівництво ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» купує трактори FENDT?
Як розповідає керівник аграрного напряму ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» Олексій Демчук, рослинництво — відносно нова галузь для компанії, яка провадить передусім тваринництво. У 2020 році було ухвалено рішення щодо самостійного вирощування сировини для виготовлення високоякісних кормів для тварин передусім кукурудзи та сої. А отже, постало питання щодо оптимізації та підвищення якості оснащення процесу рослинництва.

"Рослинницький напрям у нашому господарстві сьогодні активно розвивається. Ми шукаємо перспективні технології обробітку різних типів ґрунтів (останніх у нас до 10 різновидів), способи збереження вологи та підвищення врожайності. Водночас розліснюємо та окультурюємо занедбані масиви земель, що потребує сучасного технічного оснащення", — розповідає Олексій Демчук.

Звісна річ, що перед відкриттям рослинницького напряму в ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» одним із перших постало питання придбання сучасних потужних тракторів.

"Ми до цього питання підійшли надзвичайно ґрунтовно, адже розуміли, що трактор — це та машина, без якої не обходиться фактично жодна важлива польова операція. Хотілося мати по-справжньому сучасні, надійні й високопотужні трактори, у яких комфортно було б працювати людям. Тому ми довгий час консультувалися із сусідами, знайомими, прислухалися до порад продавців і технічних спеціалістів. По всьому виходило, що краще за FENDT ми трактора не знайдемо. Додатковим аргументом на користь саме цього виробника тракторів стало те, що, коли нам телефонували механізатори щодо потенційного працевлаштування, то відразу ж запитували, чи у нас FENDT чи — ні. Бо знали, що це найкомфортніший трактор", — зазначає Олексій Демчук.

Саме так 2020 року в господарстві з’явилася перша машина FENDT, так би мовити, вічна надійна класика FENDT 936 VARIO в комплектації POWER PLUS. Далі за рік ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» придбало 222-сильний FENDT 722 для агрегатування із сучасними сівалками й іншими агрегатами, а вже у березні 2023 року — трактор 1000-ї серії німецького виробника — FENDT 1038 із двигуном MAN об’ємом 12,4 л та потужністю 396 кінських сил.

"Трактори ми купували по черзі — мірою збільшення банку землі та появи нових причіпних агрегатів. Через перший FENDT пройшли практично всі механізатори й навчилися на ньому працювати, а далі — на інших тракторах FENDT. Це високотехнологічна машина, справжній космічний корабель, але водночас — дуже проста та зручна в користуванні", — наголошує Олексій Демчук.
Сьогодні керівник аграрного напряму ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» стверджує, що ухвалене понад три роки тому рішення щодо вибору тракторів було дуже вдалим, адже трактори FENDT ефективно виконують у компанії практично повний спектр польових операцій і завдань із розліснення.

"Що тут казати: найперший трактор FENDT 936 відпрацював у нас уже понад 8000 мотогодин, і я вам не можу сказати, що десь і колись він нас підвів чи щось поламалося серйозно. Працює машина, так би мовити, на совість, все виконує чітко, вчасно з мінімальною витратою пального. Механізатори задоволені, оператора не трясе, не підкидає, кондиціонер, оглядовість — все ідеально. Те саме стосується і двох інших наших тракторів Fendt", — пояснює Олексій Демчук.

Також керівник аграрного напряму компанії наголошує, що вкрай важливою перевагою використання тракторів FENDT виявилося високоякісне сервісне обслуговування.
"Для нас це, мабуть, найважливіше — обслуговування та доступність запасних частин. У нас завжди є своєчасна комунікація з офіційним дилером FENDT — компанією «Цеппелін Україна». За кожним нашим запитом — чи телефоном, чи онлайн — ми маємо миттєвий відгук від сервісної служби й оперативне вирішення питання. Вони завжди на зв’язку. Ніколи не було такого, що через поламку чи затримку запчастин у нас зупинилася робота. Таким, я вважаю, і повинен бути сучасний сервіс", — каже Олексій Демчук.
Пан Олексій наголошує, що найновіше придбання ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» — трактор FENDT із двигуном на 396 к. с. купували під виконання найскладніших завдань, зокрема глибокого розпушення ґрунту й розліснення.

"Незабаром уже буде два роки, як він у нас активно працює, і за цей час набігло вже 2500 мотогодин — без жодних поломок і неприємних несподіванок, тому механізатор не витрачає дорогоцінний час. Провадимо вчасно сервісне обслуговування, і — все. Коли виконуємо розліснення, то дуже зручно, що гідравлічна коробка дає змогу працювати з мінімальною швидкістю від 20 м/год. До того ж транспортна швидкість тут дуже пристойна і досягає 60 км/год. Справді чудова машина і найкраще про це скажуть наші механізатори: люди працюють у чистій комфортній кабіні, менше втомлюються і, як результат — якісніше виконують свою роботу", — розповідає Олексій Демчук.

Додамо, що FENDT 1038 — це трактор третього покоління 1000-ї серії і, відповідно, має суперкомфортну кабіну FENDT ONE з клімат-контролем, зручним пневматичним сидінням із максимальними регулюваннями, 12-дюймовим монітором, поділеним на шість частин для зручності стеження та багатьма іншими приємними «дрібничками».

Зокрема, завдяки FENDT ONE трактор постійно перебуває на зв’язку з ПК або планшетом. Усі дані й завдання передаються через мережу мобільного зв’язку від кінцевого пристрою на термінал трактора в режимі реального часу.

Керування машиною може здійснюватися як за допомогою педалей, так і ергономічного джойстика. Тут є високопотужний гідравлічний насос на 220 л/хв, чотири пари гідравлічних виходів і максимальний набір пневматичних виходів, не кажучи вже про розетку ISOBUS та інше.

Звісна річ, що в конструкції FENDT 1038 максимально якісно реалізовано одну з найвідоміших переваг тракторів німецького виробника — незалежну передню підвіску в базовому оснащенні, яка дає змогу людині в кабіні практично не відчувати нерівності ґрунту, коливання й інші неприємні чинники.

До речі, FENDT 1038 VARIO — це перший у світі трактор загального призначення з універсальним низькообертовим двигуном Fendt iD і технологією Fendt VarioDrive. Завдяки низькій своїй масі (всього 14 т) цей трактор оптимально підходить для робіт, що вимагають низького тиску на ґрунт (наприклад, сівба).

Завдяки гнучкій концепції баластування масу трактора можна збільшити на 50% основної ваги, залежно від потреби. Цікаво, що всі операції з баластом тут здійснюються автоматично, в тому числі безпосередньо з кабіни, що істотно полегшує виконання цієї працемісткої операції.

Можливість установки модульного обладнання, використання заднього зчіпного пристрою або заднього ВВП, а також наявність різних версій гідравлічних і зчіпних систем дозволяють використовувати трактор з усіма сучасними видами навісного обладнання.

Власне про це красномовно свідчить досвід ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор», у якому три трактори FENDT виконують практично всі польові операції, починаючи від сівби й закінчуючи енергоємним глибоким розпушенням. І, окрім того — ще й розліснення. Беручи до уваги, що трактори FENDT — одні з найкращих у завданні перевезення вантажів причепами, це дає змогу назвати їх по-справжньому зручними й універсальними машинами для будь-якої агрокомпанії.
до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин