Про компанію

Три ефективних рішення для внесення добрив в ґрунт

Три ефективних рішення для внесення добрив в ґрунт

Машини для посіву Falcon за бажанням можуть оснащуватися 3-ма різними системами для внесення матеріалу.

Внесення на глибину 6-8 см між рядами

Актуально, якщо ви сієте зернові культури. Для більшої частини культур краще внесення добрив глибиною на 6-8 см за допомогою однодискових прикочуючих коліс, які розміщені так, що добрива потрапляють завжди між рядами на глибину в межах 3-4 см нижче насіння. Перевагою даного рішення виступає низький тяговий опір і можливість внесення необхідної кількості матеріалу до 300 кг/га для підживлення протягом усього терміну вегетації.

Рекомендовані добрива на основі азоту. Коріння наповнюються накопиченим матеріалом на окремому етапі розвитку рослин і можуть поступово вбирати в себе поживні компоненти протягом усього вегетаційного терміну.

Внесення на глибину 10-20 см між рядами або в ряд

Дане рішення доцільно в тому випадку, коли була проведена заміна передньої секції попередньої обробки з диска на долото. Вузькі долота, які розміщуються в три рядка, удобрюють ґрунт на глибині 10-20 см або між двома рядами або в сам ряд насіння. Імовірність внесення добрив в парні рядки досягається завдяки системі бічного зсуву задньої секції на 0,5 кроку ряду. Посів лише парними сошниками з одночасним внесенням матеріалу в ряди доцільний, наприклад, для олійних культур, які «люблять» глибоке розпушування кореневища.

Що стосується зернових, то тут краще віддати перевагу долотовому розпушуванню між рядами з внесенням добрив глибиною 10-15 см. Норма може досягати близько 300 кг/га для підгодівлі усього вегетаційного терміну. За рахунок більшої глибини внесення добрив дана технологія зручна й для добрив з великим числом азоту. При більшій глибині внесення більший вміст азоту ніяк не впливає на розвиток кореневища, які починають поглинати корисні компоненти з добрив при добре розвиненій системі кореневища. Сильна коренева система сприяє поліпшенню стану культур під час засухи та збільшує стабільність сходження.

Три ефективних рішення для внесення добрив в ґрунт
Три ефективних рішення для внесення добрив в ґрунт
Внесення добрив до насіння

Дискові сівалки Falcon дають можливість внесення добрив до насіння. Даний метод доцільний при внесенні стартових комбінованих добрив. Норми даних добрив варіюються в рамках 25-100 кг/га. При даних значеннях забезпечується швидкий старт росту рослин, збільшується стійкість перед бур'янами та з'являється висока здатність до опірності захворюванням і паразитам на ранньому етапі дозрівання. Але цей метод необхідно обов'язково поєднувати з іншим традиційним методом внесення добрив для забезпечення оптимального живлення культур протягом усього вегетаційного періоду. Інакше сходження культур також може бути зменшена в порівнянні з іншими методами.

Сівалки Falcon PRO відрізняються можливістю внесення гранульованих добрив у величезній кількості до насіння при посіві великими смугами. За рахунок внесення добрив по всій площі вдається вносити добрива до 200 кг/га без особливого негативного впливу на врожайність насіння і їх подальше зростання. З цієї причини може бути забезпечено живлення більшої частини культур і при застосуванні повільно діючих засобів вдається забезпечити комплексне живлення рослин протягом усього вегетаційного періоду.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин