Про компанію

Як проводити технічне обслуговування комбайнів

Як проводити технічне обслуговування комбайнів

При збиранні зернових не можна допускати простоїв техніки. Проблематичність збереження максимального обсягу врожаю полягає в тому, що втрат не уникнути з технічних міркувань. Але з контролю втрат матеріалу була встановлена норма. Так, допустимою вважається втрата до 1 відсотка, на платформу підбирача допускається 0,5%, а на стадії молотильного апарату - 1,5%. Щоб значення не перевищили норми, слід дотримуватися всіх важливих умов технічного обслуговування, ремонтних робіт, зберігання та експлуатації сільськогосподарського обладнання. Ці принципи поширюються на всю техніку і кожну складову системи окремо.

Платформа-підбирач

Однією з найпопулярніших проблем, які призводять до 50% випадків виходу з ладу платформи підбирача, виступає неправильне зберігання. Поразки поширюються на металеві деталі, які втрачають свої технічні особливості, щільність, еластичність та цілісність. При підготовці техніки до сезону доцільно перевірити стан замку полотна, його натяг, опорні колеса, вал. Особливий акцент необхідно ставити на обойми та пальці, оскільки будь-яку видозміна може негативно позначитися на якості функціонування зернозбирального комбайна.

Муфта

Система, що використовується в цілях з'єднання між собою валів й елементів, що сидять на них. Муфта також потребує ретельної перевірки. Згодом вона починає виходити з ладу. Використання запчастини, що втратила свої технічні властивості – небезпечно. Щоб виключити поломки частин, з якими контактує муфта, слід виконати її заміну.

Ланцюгові передачі

З метою збереження ланцюгових передач в робочому стані необхідно проаналізувати стан ланцюгів і вилучати з експлуатації при їх розриві або деформації пластин. Оптимальний інтервал між перевірками стану ланок - 60 годин роботи машини.

Ремінні передачі

Не можна допускати тріщин складових, скол, дірок між бічною частиною кронштейна та пристроєм натягу більш ніж на 17-23 мм. Прогин в центрі провідної ланки повинен збігатися з вимогами моделі комбайна. У разі невідповідності умов та термінів застосування ремені втрачають свою працездатність. Ремені рекомендується перевіряти через кожні 48-50 годин експлуатації.

Гальма

Значимість цієї деталі комбайна не піддається жодним сумнівам. Перш за все, важливо перевірити, чи протікають робочі рідини. Якість роботи гальм точно так же визначається за характеристиками експлуатації. Гальмування повинно бути плавним і без зайвих ривків. Нормою для відстані гальмівного шляху є дистанція до одного метра на швидкості 20 км/год. У разі невідповідності слід перевірити стан гідравлічної системи і її комплектуючих деталей.

Колеса

З метою безпеки техніки та працівників перед експлуатацією потрібно виконувати перевірку коліс для виявлення несправностей. Ще одним значущим параметром високої якості та безпеки є тиск в шинах. Показники повинні бути в рамках 0,17 ± 0,02 МПа на ведучих колесах і 0,15 ± 0,02 МПа на ведених.

Систематичне дотримання умов зберігання спецобладнання призводить до тривалої безперебійної експлуатації. У разі належного поводження з комбайнами зменшуються витрати на ТО і підвищується коефіцієнт корисної дії.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин