Про компанію

Яке призначення глибокорозпушувача?

Яке призначення глибокорозпушувача?
Призначення глибокорозпушувача

Глибокорозпушування має на увазі роботу з ґрунтом без перевертання пласта із заощадженням мульчі. Глибоке розпушування виконується на більшу глибину в порівнянні з іншими ґрунтообробними пристосуваннями до 60-80 см. Ці маніпуляції здійснюються за допомогою глибокорозпушувача або чизельних плугів

Для чого потрібні глибокорозпушувачі

Обробка глибокорозпушувачем гарантує руйнування землі, яка протягом багатьох років формувалася плугами, для заощадження її вологи. Користь від устаткування гарантована.

Глибокорозпушування є найбільш оптимальним агрономічним прийомом, за допомогою якого вдається накопичити та зберегти вологу в найбільш глибоких шарах ґрунту. Будь-яке знаряддя, яке функціонує зі зміщенням землі, на складних ґрунтах, залишає ущільнення, – плужну підошву. Це в результаті сприяє тому, що волога не в змозі проникнути в глибинні шари ґрунту та відбувається насичення водою тільки верхніх її шарів. Через це земля дуже довгий час залишається мокрою, не дозволяючи почати весняні роботи вчасно. Після сівби залишки вологи миттєво застосовуються рослинами і випаровуються. Кореневище системи не в змозі подолати найсильнішу плужну підошву і розміщується виключно у верхній частині, де вже недостатньо вологи. Так, в областях з мінімальним числом опадів вже на початку літа рослини залишаються без вологи. Цю проблему здатні вирішити глибокорозпушувачі. Здійснення глибокого розпушування також запобігає розвитку на полях вітрової та водної ерозії ґрунтів.

Коли слід проводити роботи

Розпушуванням важливо зайнятися з приходом осені. Навесні, коли сніги відтануть, земля вбере достатньо води. Такий принцип дозволяє вийти в поле своєчасно, а накопичена вологість використовується рослинами. Кореневища без проблем здобувають собі вологу.

Глибоке розпушування рекомендовано при будь-якій технології землеробства, як стандартній, так і нульовій. При нульовій системі, коли оранка не здійснюється, глибокорозпушувачі використовуються не рідше ніж один раз на кілька років для розпушування підошви та надмірно ущільненого ґрунту. Завдяки цьому вдається застрахуватися від посухи та примножити сходження.

Яке призначення глибокорозпушувача?
Яке призначення глибокорозпушувача?
Тип культури, що оброблюється та глибини залягання плужної підошви

Залежно від різновиду вирощуваної культури та того яка плужна підошва сформувалася на ґрунті встановлюється оптимальна глибина обробки поля глибокорозпушувачами. Наприклад, для зернових, у яких кореневища залягають на невеликій глибині, розпушування здійснюється до 40-50 см; для просапних культур, на зразок соняшнику, кукурудзи та інших рослин з потужним кореневищем, іноді доцільна обробка в межах 60 см.

При виборі обладнання важливо врахувати тип захисту

Захист зрізним болтом. При досягненні граничного навантаження на стійку відбувається розривання болта та здвиг стійки назад, пропускаючи камені та інше. Щоб повернути позицію стійки, вона висувається вперед і знову фіксується за допомогою зрізного болта. Для роботи на легких і середніх ґрунтах.

Ресорний захист. В ході роботи на перешкоду відбувається відхід стійки в задню частину. Ресора прогинається, проходить перешкоду і повертає стійку в початкову позицію.

Так, застосування технології глибокорозпушувача дозволяє виключити брак вологи, яку отримують сільськогосподарські культури в ході росту та розвитку, мінімізуючи втрати врожаю і сприяючи лише його збільшенню. Грамотно підібрана техніка, її захоплення і комплектація дозволить застосовувати її з підвищеним рівнем продуктивності на полях.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин