Про компанію

Як підвищити ефективність експлуатації колісного трактора?

Фахівці з технічної підтримки сільськогосподарської техніки корпорації AGCO розповідають на які параметри варто звернути особливу увагу і дають поради як максимально реалізувати потенціал колісного трактора.

Правильне баластування

Щоб техніка не підвела, потрібно ретельно підготувати її для виходу в поле. Один з етапів такої підготовки - баластування і регулювання тиску в шинах.

Занадто легкий баласт тягне за собою зменшення тягового зусилля, надмірну пробуксовку ведучих коліс і істотну витрату пального. І навпаки, занадто важкий баласт помітно скорочує пробуксовку, викликаючи при цьому збільшення опору коченню, що змушує колеса постійно долати власну колію.


Тиску в шинах - особлива увага

Важливо враховувати також величину тиску в шинах: якщо перекачати шини, то площа контакту з грунтом зменшиться. Ущільнення грунту і глибина колії при цьому збільшаться, а отже, зросте і опір коченню.

Оптимальний розподіл ваги

Слід звернути увагу на розподіл ваги трактора - оптимальним прийнято вважати розподіл ваги, при якому 40% припадає на передню вісь і 60% - на задню. Ці значення актуальні для повнопривідного трактора з класичним компонуванням.


Безступенева трансмісія

Різні випробування, що проводяться протягом багатьох років корпорацією AGCO, переконливо підтверджують, що безступенева зміна швидкості руху здатна забезпечити аграріям значну економію часу і коштів. Одна з переваг колісних тракторів Fendt - безступенева трансмісія Vario, що має виключно високий ККД.

Пам'ятайте, реалізація потенціалу, закладеного в трактор, залежить від знань і умінь оператора, а також - дотримання правил експлуатації.


Оберіть свій трактор з сімейства брендів AGCO, відвідавши розділ Трактори. Звертайтеся за консультаціями до фахівців компанії Цеппелін Україна за номером: 0 800 300 350.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин