Про компанію

Поради щодо зменшення зносу техніки в період зимового зберігання

Для мінімізації зносу техніки в період зимового зберігання пропонуємо вам перелік порад і практичних рекомендацій, що допомагають надійно захистити обладнання від впливу зовнішніх факторів. При достатньому рівні компетенції персоналу ви цілком можете забезпечити правильне зберігання самостійно.


Поради з підготовки до зимового періоду тракторів

  • У першу чергу, щоб підготувати трактор до зимового зберігання, потрібно від'єднати від нього акумулятор, щоб запобігти поломки. При нехтуванні цим правилом існує ризик розрядки, а то й повної втрати робочого стану акумулятора.
  • Наступним і не менш важливим фактором є захист деталей від корозії. З цією метою рекомендується покривати деталі спеціальним консистентним мастилом.

  • Щоб запобігти утворенню конденсату в паливному баку, необхідно залишати його на зберігання в повністю заповненому стані.

  • Щоб уникнути підвищеного зносу або заклинювання компресора, необхідно періодично включати систему кондиціонування, що сприяє змащенню компресора.

  • Краще вибрати для зберігання тракторів гараж, оскільки подібне зберігання мінімізує погодні й інші впливи, але якщо така можливість відсутня, необхідно накрити машину тентом.

  • Важливим етапом у зимовий період є догляд за двигуном - слід відпустити на ньому ремені і захистити повітропроводи від вологості.

  • Низький температурний режим негативно впливає на стан шин, які можуть деформуватися. Щоб запобігти подібному впливу, необхідно використовувати спеціальні опори, на які ставиться машина.

  • Ще одним ризиком є зменшення і втрата еластичності гумових ущільнювачів. Результатом може стати початок різних витоків у гідравлічних елементах, внаслідок чого ремонт може стати вельми витратним.

Для запобігання раптових відмов техніки потрібно вдаватися до своєчасних профілактичних заходів у вигляді заміни мастил і фільтрів, а також здійснювати короткочасні запуски машини з метою мастила внутрішніх елементів.

   

Поради з підготовки до зимового періоду ґрунтообробної та причіпної техніки

На додаток до вищесказаного слід акцентувати увагу на догляді за лакованими і пофарбованими поверхнями, а також завчасно подбати про повне зниження навантаження на колеса.

Також необхідно пам'ятати, що багато елементів, що не мають покриття, особливо піддаються корозійному впливу. Для захисту елементів, що піддаються корозії, необхідно обробити їх спеціальними антикорозійним мастилами.

Поради з підготовки до зимового періоду комбайнів і самохідних косарок

Особливу увагу варто приділити приводним ланцюгам, електрокомпонентам, гідравлічним вузлам і механізмам. Їх правильна підготовка до зберігання запобігає виникненню поломок і збільшує термін служби, тим самим підвищуючи ефективність і продуктивність під час роботи.

При зберіганні комбайнів і косарок дуже важливо звертати увагу на стан гумотехнічних елементів машин. Їх правильне зберігання скоротить витрати часу і коштів на початку робочого сезону.

Наведені поради по догляду за технікою є універсальними і можуть застосовуватися до будь-яких її видів. Дотримуючись наших рекомендацій, можна запобігти багатьох поломок і уникнути багатьох проблем.

Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі Трактора.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин