Про компанію

Важливі критерії вибору трактора

При виборі сучасного трактора покупець насамперед повинен звернути увагу на потужність його двигуна, оскільки цей показник є досить важливим критерієм.

Також слід враховувати тяговий клас трактора, оскільки від цього показника залежить продуктивність машини. Для сільськогосподарських і просапних тракторів величина тяги визначається за різними методиками. Так, просапний трактор повинен працювати на полі з уже скошеною травою і досить вологим ґрунтом. При цьому плуг заглиблюється до початку пробуксовки коліс.

Машини, що випускаються в промислових обсягах, піддаються набагато більш серйозним випробуванням і прекрасно показують себе на нестійких грунтах. Зокрема, саме з цієї причини бульдозери та інша техніка володіють високими тяговими характеристиками незалежно від типу встановленого шасі.


Сучасні трактори можуть бути наступних типів:

  • трактори з середньою робочою потужністю;

  • моделі, обладнані колесами;

  • колісні, а також гусеничні тракторні моделі для використання на відкритих промислових кар'єрах;

  • техніка для роботи в зоні степів;

  • моделі, адаптовані до експлуатації в важких умовах.

Крім тяги, існують і інші, не менш важливі критерії вибору техніки, наприклад, наявність різного навісного обладнання. Адже, якщо трактор не зможе виконувати роботу з устаткуванням, яке потрібне покупцеві для вирішення поставлених завдань, він перетвориться на непотрібну дорогу купу заліза. Також техніка повинна бути налаштована на роботу саме в тих умовах, які потрібні покупцеві. В іншому випадку придбання також стане невигідним. Наприклад, бульдозер з типом двигуна, призначеним для роботи на високогір'ї, в інших умовах може пропрацювати в два рази менше за встановлений термін.

Не менш важливим показником є екологічність трактора, що показує рівень викиду різних шкідливих речовин в навколишнє середовище. Такі викиди не повинні значно перевищувати зазначені виробником значення, за чим власнику сільськогосподарської техніки доведеться регулярно стежити.

Вибір трактора являє собою складну і серйозну задачу, тому до такого питання потрібно підійти відповідально. Перед придбанням трактора рекомендується максимально точно визначити ті конкретні умови, в яких техніка зможе ефективно працювати протягом тривалого часу.  


Компанія Цеппелін Україна пропонує сільськогосподарську техніку кращих світових брендів. Ознайомтеся з розділом Трактори на нашому сайті, а кваліфіковані фахівці компанії допоможуть підібрати техніку з урахуванням потреб саме вашого підприємства. Телефонуйте: 0 800 300 350.

до всіх новин

інші Новини

05.02.2024

REFARM! Львів 08-09 лютого! Конференція про технології та людей.
дізнатись більше

26.06.2023

Valtra Open Day у Львові!
дізнатись більше

30.05.2023

Стрічковий валкоутворювач KUHN MERGE MAXX 950
дізнатись більше

18.05.2023

Плуг KUHN Multi Leader в полі!
дізнатись більше
перейти до всіх новин